21/8/14

Κτηματολόγιο: Προς... εκκόλαψη, ένα ακόμα σκάνδαλο

 

Διαφυγόντα-Ψίθυροι 

 Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 

Τις αμαρτωλές ιστορίες που έχουν εξυφανθεί επί χρόνια γύρω από το Εθνικό Κτηματολόγιο και έχουν κοστίσει δεκάδες εκατ. ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο, ίσως οι περισσότεροι να τις θυμάστε αμυδρά ή ακόμα και να τις έχετα ξεχάσει, συγρατώντας μόνο το γεγονός της χρόνιας διασπάθησης χρήματος. Σήμερα, όμως, είναι έτοιμο προς πραγματοποίηση ένα ακόμα σκάνδαλο στον εν λόγω οργανισμό.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι όσες διοικήσεις και να αλλάζουν, τα γρανάζια που έχουν στηθεί επί χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία, εξακολουθούν να... ρολάρουν κανονικά, δεν εξηγούνται διαφορετικά τα γεγονότα που σας παραθέτω.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ''S&B'', αν και η διοίκηση του οργανισμού άλλαξε σχετικά πρόσφατα, εν τούτοις, είναι έτοιμη να ενοικιάσει ένα μεγάλο επαγγελματικό κτίριο στην πλατεία Μαβίλη. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, ανήκει σε ανθρώπους που έχουν ''υψηλές διασυνδέσεις'', τις οποίες μάλιστα ''διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά''.

Το εν λόγω οίκημα είχε και παλαιότερα χρησιμοποιηθεί από το Κτηματολόγιο(Χαρτογράφηση), αλλά και από το ΥΠΕΧΩΔΕ,  με τιμές ενοικίασης που κινούνταν στη... στρατόσφαιρα. Το ίδιο, λοιπόν, θέλουν να κάνουν και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, βασιζόμενοι στις ''υψηλές διασυνδέσεις'' τους, αλλά προφανώς και σε επαφές μέσα στον ίδιο τον οργανισμό.
Και εδώ ακριβώς τίθενται τα σοβαρά ερωτηματικά:

Κατ΄αρχήν, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θεωρώ απίθανο να γνωρίζει κάτι γύρω από τη νέα αφαίμαξη δημοσίου χρήματος που εκκολάπτεται στο Κτηματολόγιο. Και για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι θα επέμβει άμεσα, μόλις γίνει γνώστης του σχεδιαζόμενου σκανδάλου.
Δεύτερον, η νέα διοίκηση του οργανισμού, είναι πράγματι έτοιμη να προχωρήσει, σε μία τέτοια κίνηση, χωρίς καν έναν τυπικό έστω διαγωνισμό;

Aπό τις ίδιες πάντοτε πηγές, αναφέρεται ότι ίσως κάποια τμήματα ορόφων ή και ολόκληροι όροφοι, να έχουν ήδη ενοικιαστεί.

Τα νήματα, πάντως, των ιδιοκτητών φαίνεται ότι κυρίως ένα άτομο κινεί (τα στοιχεία του, είναι στη διάθεσή μας), το οποίο μάλιστα λέγεται ότι ''καθαρίζει'' για όλους και μάλιστα με το αζημίωτο. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι διακατέχεται και ο ίδιος και όσοι τον ακολουθούν, από τέτοια ''θρασύτητα και αλαζονεία'', που έθεσαν από μόνοι τους και προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να έχουν οριστικές απαντήσεις!

Το θέμα είναι ότι ετοιμάζονται και επώνυμες καταγγελίες για το κόλπο αυτό που ετοιμάζουν κάποιοι και το οποίο θα στοιχίσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, πολύ ακριβά στον έλληνα φορολογούμενο, τη στιγμή μάλιστα που παραμένουν άδεια πάρα πολλά γραφεία και ολόκληρα κτίρια στην Αθήνα, με τις τιμές ενοικίασής τους να έχουν κυριολεκτικά κατρακυλήσει, λόγω της μειωμένης έως ανύπαρκτης ζήτησης.

Όσο για τους ιδιώτες, που έχουν μάθει να εισπράττουν παχυλά και πανάκριβα ενοίκια από τα ελληνικό Δημόσιο επί χρόνια, ας ενοικιάσουν τα ακίνητά τους σε ιδιώτες και ας επιτύχουν με αυτούς συμβόλαια παρόμοια με αυτά που έκλειναν με σημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, κανείς δεν τους εμποδίζει, άλλωστε. Αλλά, το πλιάτσικο στο Δημόσιο, πρέπει να σταματήσει, όταν εκατοντάδες χιλάδες πολίτες βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση και έχουν λυγίσει από το μπαράζ της ανελέητης φορολογίας.

Όσοι, λοιπόν, εντέλονται για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου χρήματος, ας το ψάξουν. Το ''S&B'', έκανε το πρώτο βήμα...

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me