11/8/14

ΠΛΑΙΣΙΟ (σχολιασμός 6μήνου από τον κ. Μ. Χατζ. της Beta Sec):

Αφ'ενός η διαφημιστική καμπάνια που είχε ως επίκεντρο τις συσκευές τηλεόρασης με το ιδιωτικό σήμα (Turbo –X) φαίνεται ότι απέδωσε aφού εκεί καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (+13%)

Kaι αφ΄ετέρου η ο προώθηση των τηλεφώνων και των tablets συνέχισε να αυξάνει τα μερίδια αγοράς της εταιρίας. 




Το εξάμηνο έκλεισε με κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ (+2,5% σε σχέση με πέρυσι), ωστόσο ο περυσινός αναβαλλόμενος φόρος (800 χιλ. ευρώ) κρύβει σε κάποιο βαθμό την ισχυρή επίδοση του εξαμήνου η οποία είναι και η καλύτερη όλων των εποχών σε επίπεδο πρώτου τριμήνου.

Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 26,3 εκατ. ευρώ σταθερή λόγω και της μερισματικής διανομής (4,4 εκατ. ευρώ) ενώ ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα 12,1 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στο σύνολο τους είναι αυξημένες κατά 8,9% κάνοντας για άλλη μια φορά «σκόνη» τον δείκτη λιανικών πωλήσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που έδειξε μείωση 9% το Μάιο ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18%.

Το δεύτερο εξάμηνο ως συνήθως είναι πιο ισχυρό με το Δεκέμβριο να συγκεντρώνει το 25% – 30% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεων. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα θα έχουμε άλλη μία χρήση ρεκόρ για τα λειτουργικά και τα καθαρά κέρδη.

Όχι ότι περιμέναμε να μην είναι καλά τα αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά όσο να ‘ναι λίγη περισσότερη ευκρίνεια θα βοηθούσε. Για παράδειγμα αληθεύει ότι πλέον η εταιρία είναι η υπ. αρ. 2 σε μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών;


εφημεριδα:- Το Κεφάλαιο 9-Αυγ.2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me