16/8/14

ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ 50 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

 
Κανένας δεν έχει πάει φυλακή. Κανενός δεν κόψανε τον πυλωρό, υπάρχουν και λεξικά, είναι η οπίσθια πύλη. Τι λέμε; Κάτι φοβερό. Υπάρχει ένα κτίριο που κόστισε στο δημόσιο, δηλαδή σε εμένα και σε σένα, 50 μύρια ευρώ. Το περιβόητο κτίριο Κεράνη στην οδό Θηβών. Φοβερά πράγματα. Κι ύστερα λένε ότι κάποια ανθρώπινα κατασκευάσματα δεν «στοιχειώνουν». 

Το 1999 ο υπουργός πεχωδές Κώστας Λαλιώτης αποφασίζει να μεταφέρει στο βιοκλιματικό κτίριο των 45.000τ.μ. όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που ήταν σκόρπιες σε 17 κτίρια διαφορετικά. Και ξοδεύτηκε ένα πακέτο από 50 εκ. ευρώ για να μεταμορφωθεί το εγκαταλελειμμένο οίκημα και να καταστεί λειτουργικό με υπερσύγχρονες προδιαγραφές.

Η πρωτοβουλία του Λαλιώτη έπεσε στο κενό. Στην Ελλάδα της δημοκρατίας τον πρώτο λόγο δεν έχουν οι πολιτικοί αλλά οι συνδικαλιστές. Αυτοί έκριναν ότι το κτίριο είναι ανθυγιεινό, επειδή παλαιότερα χρησιμοποιούνταν σαν καπναποθήκη.

Η δεύτερη απόπειρα αξιοποίησης του κτιρίου έγινε από τον Μιχάλη Λιάπη που θέλησε να μεταφέρει στου Ρέντη τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Μία απόφαση που ανακοινώθηκε πομπωδώς, αλλά χωρίς την άδεια των …συνδικαλιστών. Γι’ αυτό απέτυχε κι αυτή η μετακίνηση.

Η τρίτη προσπάθεια να πιάσουν τόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού, με τα οποία αγοράστηκε και ανακατασκευάστηκε το κτίριο, έγινε από τον Παντελή Οικονόμου, που σκέφτηκε να πετύχει αυτός εκεί όπου απέτυχαν οι άλλοι υπουργοί.  


Να εγκατασταθεί στο πρώην κτίριο Κεράνη το υπουργείο Οικονομικών. Χαλασμός! Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τίποτε, καθώς εκτός όλων των άλλων, οι θέσεις στάθμευσης που διαθέτει το κτίριο είναι μόλις 500, ενώ χρειάζονται 2.300, αποφάνθηκαν οι συνδικαλιστές. Η μετακόμιση ματαιώθηκε και πάλι.

Η τέταρτη απόπειρα για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο την επόμενη φορά έγινε από το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επι ημερών του Τσαυτάρη. Και σ' αυτή την περίπτωση η αντίδραση των συντεχνιών ήταν άμεση. Και αποτελεσματική.

Τελευταία προσπάθεια έγινε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, που με τη σύμφωνη γνώμη των δικηγόρων του Πειραιά και σχεδόν όλων των παραγόντων της πόλης, ανακοίνωσε τη μεταφορά στο κτίριο Κεράνη όλων των δικαστηρίων του επινείου, για τη στέγαση των οποίων το κράτος πληρώνει 95.000 ευρώ το μήνα.

Πριν από τις πρόσφατες εκλογές  ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά από συνάντηση του με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε τη ματαίωση των σχεδίων Ρουπακιώτη, με τη μεταφορά των δικαστηρίων της πόλης όχι πια στο κτίριο Κεράνη, αλλά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Γι’ αυτό λέω ό,τι και να γίνεται στην Ελλάδα κανείς δεν πάει φυλακή. Κανενός δεν κόβουνε τον πυλωρό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me