24/7/14

Τι φέρνει η Ανέμος στις ΑΠΕ

H εισαγωγή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος στο χρηματιστήριο ισχυροποιεί περαιτέρω τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.  

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι να υλοποιηθούν οι στόχοι για εγκατεστημένη ισχύ αιολικών πάρκων έως το 2020 είναι μεγάλη, γεγονός που  καταδεικνύει ότι τα περιθώρια ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι σημαντικά. Ο στόχος είναι η εγκαταστημένη ισχύς του 2020 να ανέλθει στα 7.500 MW από 4.000 MW σήμερα.

Μάλιστα, στην ηλεκτροπαραγωγή η απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι το 2020 είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί το μερίδιο ΑΠΕ στον τομέα ηλεκτρισμού θα πρέπει να ανέρχεται στο 40% (έναντι 16,5% το 2012).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένα καινούργιο κραταιό σχήμα, όπως η ΕΛΤΕΧ άνεμος υποστηρίζει τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό για τη σταδιακή μείωση των λιγνιτικών κοιτασμάτων και απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων.

Η διαπραγμάτευση της ΕΛΤΕΧ άνεμος έχει οφέλη και για τον όμιλο Ελλάκτωρ που διαθέτει μία θυγατρική εταιρεία με «αποκρυσταλλωμένη» αξία. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας τοποθετείται στα 136 εκατ. ευρώ, με περίπου 90 εκατ. ευρώ να ανήκουν στον εισηγμένη όμιλο που ελέγχει το 64,5% της εταιρείας.  Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Finance απέδωσε, πρόσφατα, σύσταση “buy”, ενώ αύξησε την τιμή στόχο στα 4,20 ευρώ, δηλαδή κατά 0,3 ευρώ.

Δημ. Δελ. -http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2070971


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me