25/7/14

ΤΩΡΑ: Ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία των Κρητικών ενάντια στα χημικά [video + photos]

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014


Με το σύνθημα "Όχι τα δικά τους χημικά στη δικιά μας θάλασσα", απέπλευσαν από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, λίγο πριν τις
3 το μεσημέρι, τα σκάφη που συμμετέχουν στην εν πλω διαμαρτυρία, ενάντια στην διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μεσόγειο.

Τα δύο ιστιοπλοϊκά Thomas 2 και Thomas 3, θα κατευθυνθούν νοτιοδυτικά της Κρήτης, εκεί όπου εικάζεται ότι βρίσκεται το Cape Ray, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση, ενώ και από το λιμάνι της Παλαιόχωρας αναχώρησε το Αγ. Νικόλαος.

Τα σκάφη θα συναντηθούν δυτικά του θαλάσσιου χώρου των Χανίων προκειμένου να συνεχίσουν μαζί προς το σημείο που πραγματοποιείται η υδρόλυση.

Η διαμαρτυρία έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και μάλιστα, δημοσιογράφος από τον Guardian, είναι μεταξύ των μελών των πληρωμάτων που βρίσκονται στα τρία σκάφη.

Στο Ενετικό Λιμάνι μπροστά από το ΛΙμεναρχείο Χανίων είχε συγκεντρωθεί κόσμος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στο εγχείρημα.

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, o δήμαρχος Σφακίων είπε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε" τονίζοντας για ακόμη μια φορά τις πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις που κρύβει το ζήτημα της υδρόλυσης, πέρα από τις περιβαλλοντικές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Μ. Κριτστώτακη ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στο ρόλο της βάσης της Σούδας στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me