25/7/14

ΤΕΧΝΙΚΗ Ανάλυση: Σέργιος Μελαχροινός - Solidus Sec.

Η ζώνη 365 - 355 για τον FTSE25 και αντίστοιχα η ζώνη 1140 - 1100 για τον Γενικό Δείκτη, θα συνεχίσουν να θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές...

Kαθώς καθοδική διάσπαση θα φέρει κινήσεις "stop loss" από μεσοπρόθεσμους επενδυτές, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ανοδική τάση της τελευταίας 2ετίας, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Οι λόγοι που οδήγησαν την Αγορά στην τελευταία διόρθωση σχετίζονταν κυρίως με τις υποψίες που διατυπώθηκαν για την κεφαλαιακή επάρκεια των συστημικών Τραπεζών, σε συνδυασμό με τον διακανονισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης ρόλο έπαιξαν εξωγενείς παράγοντες, όπως η κρίση στο Ιράκ και στην Ουκρανία, αλλά και οι Τραπεζικές ανησυχίες που ξεκίνησαν από την Πορτογαλία.


Αυτά δημιούργησαν κλίμα αποστροφής ανάληψης επενδυτικού κινδύνου από τους διεθνείς επενδυτές, που είναι και οι μόνοι ενεργοί στο Χ.Α.

Οι δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών, αλλά και οι δημοσιοποιήσεις εκθέσεων σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των εγχώριων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα για τις Τράπεζες μπορεί να είναι καλύτερη από την εκτιμώμενη...

H οποία σε συνδυασμό με την συζήτηση για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους και την διατήρηση των διεθνών Αγορών σε πολυετή υψηλά, οδηγεί ορισμένους επενδυτές να "κοιτάξουν" πάλι τις Ελληνικές μετοχές, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me