6/7/14

Smart fortwo: Λανσάρεται η ηλεκτρική εκδοχή του

Ενώ η νέα γενιά του Smart είναι προ των πυλών, η Mercedes κεφαλοποιεί την εμπειρία της στην αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.



Λανσάρει την ηλεκτρική εκδοχή του πιο...
δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης, που άλλαξε τα στάνταρ στην αστική μετακίνηση.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Smart fortwo electric drive, ισχύος 55 kW (75 ίππων), παράγει και 13,2 χλγμ. ροπής. Εχει μία σχέση για όλες τις ταχύτητες και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 11,5’’.

Σε σύγκριση με ένα Smart με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα: οικονομία στη συντήρηση, γιατί αποτελείται από λιγότερα εξαρτήματα, οπότε μειώνονται τα έξοδα συντήρησης (χωρίς αλλαγές λαδιών, μπουζί και ιμάντες κίνησης).

Οικονομία στην κατανάλωση, γιατί είναι οικονομικός ως προς την κατανάλωση ρεύματος.

Στα 100 χλμ. καταναλώνει 15,1 kWh, προσφέροντας στον πελάτη οικονομία στο καύσιμο μέχρι και 867 ευρώ τον χρόνο.

Φιλικότητα ως προς το περιβάλλον, γιατί είναι αθόρυβο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό πλευρικούς αερόσακους κεφαλής/θώρακα, καθώς και σύστημα ασφάλισης παιδικού καθίσματος ISOFIX.

Επιπλέον, η μπαταρία είναι καλά προστατευμένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος.

Ανακοινώθηκε ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου νέας γενιάς, ισχύος 17,6 kW, παραμένει λειτουργική σε ένα μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών και διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επίσης, επιτρέπει τη μερική φόρτιση ανά πάσα στιγμή, διότι δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της μνήμης.

Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τις συνθήκες κυκλοφορίας και τα ενεργά κυκλώματα κατανάλωσης, όπως θέρμανση και κλιματισμός, η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 145 χλμ.

Προς το παρόν, στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμος μόνο ο φορτιστής οχήματος των 3,3 kW. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε οικιακή πρίζα απαιτούνται περίπου επτά ώρες.

Με επίπεδο εξοπλισμού passion (χωρίς την πανοραμική γυάλινη οροφή για την έκδοση coupé) κοστίζει 24.500 ευρώ - 27.650 ευρώ το κάμπριο.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αγορά οχήματος και μπαταρίας τοις μετρητοίς, είτε χρηματοδότηση οχήματος και μπαταρίας, είτε μίσθωση οχήματος και μπαταρίας.

Το Smart electric drive διαθέτει διετή εργοστασιακή εγγύηση οχήματος και μπαταρίας.

Για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη έχουν δημιουργηθεί τα συμβόλαια συντήρησης Compact (βασικό πακέτο) και Excellent (full service, με αντικατάσταση της μπαταρίας σε περίπτωση που η απόδοσή της μειωθεί κάτω των 41,6Ah).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me