2/7/14

''ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ'': 

Για χλιδάτη και έκλυτη ζωή κατηγορούν τα golden boys της Goldman Sachs δύο πρώην εργαζόμενες της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

To «boy’s club» που είχαν στήσει τα μεγαλοστελέχη περιελάμβανε πολύ σεξ, παρενοχλήσεις, σεξιστική συμπεριφορά, αλκοόλ και οικονομική ισχύ.

Οι πρώην υπάλληλοι της τράπεζας, Cristina Chen-Oste και η Shana Orlich έχουν στραφεί κατά του τραπεζικού κολοσσού,από το 2010, ενώ πρόσφατα κατέθεσαν νέα στοιχεία στον ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν.
 

Στην αγωγή, που κατατέθηκε τότε, οι γυναίκες ζητούσαν την επιδίκαση αποζημίωσης, καθώς και να υποχρεωθεί η Goldman Sachs για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προκατάληψης λόγω φύλου στην εταιρεία.

Όπως καταγγέλλουν τα πρώην στελέχη της Goldman, οι αμοιβές των γυναικών αντιπροέδρων της τράπεζας είναι χαμηλότερες κατά 21% έναντι των ανδρών, ενώ και οι προαγωγές είναι δυσκολότερες για τους υπαλλήλους γένους θηλυκού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs αρνείται τις κατηγορίες και παλεύει την υπόθεση. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία πριν από μια ομαδική μήνυση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας David Wells.

Ωστόσο, η Denise Shelley, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs μέχρι το 2009, επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλουν οι πρώην υπάλληλοι και υποστηρίζει ότι οι άντρες χλεύαζαν τις γυναίκες, τους συμπεριφέρονταν με σκαιό τρόπο, τις φώναζαν «bimbo's» και «party girls».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me