28/7/14

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

"H προηγούμενη εβδομάδα, προς το τέλος της, κατάφερε και έδωσε σημαντική κίνηση κρατώντας το 365 επίπεδο και δίνοντας μας και ημερήσιο αγοραστικό σήμα με το 'stop' μας πλέον στο 366, όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Το επίπεδο 400 είναι πολύ σημαντική αντίσταση και χρειάζεται προσοχή ειδικά αν δοκιμαστεί άμεσα, ενώ το 385 και 380 είναι σημαντικές κοντινές στηρίξεις" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.


Ο Γενικός Δείκτης έχει κάνει στήριξη κοντινή το 1194 και κύρια το 1180, ενώ όλα δείχνουν ότι μπορεί έστω και σε δεύτερη φάση να δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 1235-1260 επίπεδο.

Πλέον μένει να τελειώσει η ψήφιση κάποιων τελευταίων προαπαιτούμενων που ουσιαστικά θα λήξουν και τις συζητήσεις με την τρόικα, ενώ το πολύ σημαντικό δεδομένο είναι πως η Κυβέρνηση αργά ή γρήγορα πρέπει να λύσει το θέμα με τα "κόκκινα" δάνεια γεγονός που μπορεί να δώσει σημαντική ορμή στον Τραπεζικό κλάδο. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο θετικό θα είναι για την οικονομία στο σύνολο της, μιας και θα έχουμε πιο σαφή εικόνα της κατάστασης.

Ουσιαστικά από αρχές του 2015 το πιο πιθανό είναι να έχουμε άρσεις απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ενώ όλα δείχνουν πως το θέμα με τις αντικειμενικές θα πρέπει να εκλείψει ή να μειωθεί σημαντικά, όχι μόνο για τους πλειστηριασμούς αλλά και για την φορολόγηση.

Από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη "ασπίδα" στην πρώτη κατοικία, ειδικά για μία σημαντική μερίδα δανειοληπτών, με την Κυβέρνηση να μελετάει λύσεις. 

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ακινήτων που ουσιαστικά προστατεύονται λόγω των αντικειμενικών, με τις Τράπεζες, το 2015, να ελευθερώνονται και να μπορούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, κλείνοντας μέρος των "κόκκινων" δανείων, ενώ είναι δεδομένο πως η "κάνουλα" των στεγαστικών θα ανοίξει πρώτη αμέσως μετά από αυτό.

Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα με την Αγορά, όσο τα επίπεδα των 1100 μονάδων συντηρούνται με τον στόχο μας να είναι στην περιοχή του 1450.

"Η Αγορά κινείται κατά κύματα, στη παρούσα, γεγονός που έχει μπερδέψει σημαντικά, παρόλα αυτά ξέρουμε πως είμαστε σημαντικά 'ρηχή' και χειραγωγίσημη Αγορά, με τα funds να εκμεταλλεύονται το γεγονός" αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me