1/7/14

Άνεμος: Από την Τέρνα Ενεργειακή στον Άνεμο. Η πολυαναμενόμενη νέα εισαγωγή για την κύρια αγορά του ΧΑ  θα σπάσει το ρόδι πέντε άνυδρων ετών (MIG RealEstate)...

Αν και επί της ουσίας η τελευταία δημόσια προσφορά μετοχών με ευρύ επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν στο τέλος του 2007 και αφορούσε μιά άλλη θυγατρική κατασκευαστικού ομίλου και μάλιστα στο ίδιο αντικείμενο.

Σε όρους δυναμικότητας ο Άνεμος έχει εγκατεστημένα 171 MW κυρίως αιολικά ενώ σε προχωρημένο στάδιο έχει άλλα 90MW περίπου. Το εύρος αποτίμησης της εταιρίας θα ορισθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Στην περίπτωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η αξία κάθε εγκατεστημένου MW διαμορφώνεται σε 1,2 εκατ. ευρώ με βάση την τρέχουσα αποτίμηση ενώ πολύ πρόσφατα το επενδυτικό κεφάλαιο της ΚΚR απέκτησε το 33% της Ισπανικής Acciona Energia International για 417 εκατ. ευρώ.

Σε όρους αξίας επιχείρησης (ΕV) η αποτίμηση της εταιρίας φθάνει τα 2,6 δις ευρώ και διαιρώντας το με τα 2.300 εγκατεστημένα MW της εταιρίας που βρίσκονται σε 14 χώρες διαμορφώνει αξία 1,13 εκατ. ευρώ ανά εγκατεστημένο MW.

Στον ισολογισμό του Ανέμου ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται σε 111 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται σε 74,1 εκατ. ευρώ ενώ στο α’ τρίμηνο η εταιρία εμφανίζει καθαρά κέρδη 1,77 εκατ. ευρώ με τζίρο 9,8 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάκτωρ πριν την αύξηση κεφαλαίου κατέχει το 86%, ενώ μετά θα κατέχει το 64,5% καθώς η προσφορά αφορά εξ ολοκλήρου την έκδοση νέων μετοχών (Ο Σχολιασμός από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη)...

Καλή επιτυχία, να γίνει τουλάχιστον η αρχή ώστε να αρχίσουν και νέες ιδέες να κατευθύνονται προς την Λεωφόρο Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me