27/7/14

Κερδίζει χρόνο και παίκτες...

O Διονύσης Δελλής γράφει για την ξεχωριστή και μεγάλη δοκιμασία του Ολυμπιακού στο διεθνές τουρνουά των ΗΠΑ και τις τελικές κινήσεις για το ρόστερ. 


Είναι μεγάλη η δοκιμασία που έχει μπει ο Ολυμπιακός μέσω του ICC. Κάτι έξω από τα συνηθισμένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν εξ αρχής όμως τεράστιος και ο πειρασμός. Μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με αυτό το ταξίδι στην Αμερική. 

Η συμμετοχή στο κορυφαίο τουρνουά του καλοκαιριού που ανεβάζει κατά πολύ «το γόητρο» ,η εμπορική πρόκληση, η ευκαιρία να δουν την ομάδα έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια οι ομογενείς. Και βέβαια το αγωνιστικό της υπόθεσης. Το να κοιτάξεις στα μάτια κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έστω Ιούλιο και Αύγουστο. Το πρώτο τεστ ήταν απόλυτα επιτυχημένο. 

ADVERTISEMENT
Το επιβλητικό 3-0 επί της Μίλαν, μπορεί να μην έχει αντίκρισμα ποδοσφαιρικό, είναι βέβαιο όμως ότι έφτιαξε την διάθεση όλων. Και αν απόψε (01:00) με τη Λίβερπουλ στο Σικάγο έρθει μια ακόμη καλή εμφάνιση τότε το πράγμα γίνεται όλο και καλύτερο. Κερδίζει χρόνο ο Ολυμπιακός όπως φαίνεται μέσα από αυτό το τουρνουά. 

Κερδίζει το δικαίωμα και η ομάδα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, και εκείνοι που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού να μπορούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να προετοιμάσουν τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Την αναζήτηση για τα 2-3 κομμάτια που λείπουν ως την ολοκλήρωση του παζλ. Ο Πουλίδο και άλλοι δύο αν τελικά γίνει του Μεξικανού (που όπως φαίνεται έστω και αργά επαναστάτησε σε βάρος της Τίγκρες). Ή απευθείας τριών νέων ποδοσφαιριστών.

Θα μπορούσε να είχε τελειώσει με τις μεταγραφές ο Ολυμπιακός. Και να είχε γράψει... ιστορία, κλείνοντας το ρόστερ από τον Ιούλιο. Δεν του βγήκε όμως η κίνηση που έκανε προ ημερών με τον Ντουρμάζ και τον Κρκιτς. Πάνω λοιπόν που πήγε να ανοίξει μια κουβέντα γύρω από αυτό, ήρθε το ματς με τη Μίλαν και η σούπερ εικόνα της ομάδας που άλλαξε τελείως την «αύρα» και την διάθεση. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα. Είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι που δεν κυριαρχούν τα μεταγραφικά στους Πειραιώτες. 

Ασχολούνται με τη Λίβερπουλ οι περισσότεροι, άντε και με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που βέβαια μέσα από το ένα ημίχρονο συμμετοχής σε αυτό το ματς συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό.

Ένας νεαρός που όπως λένε οι Κρητικοί, μαζί με τον Καρέλη του Παναθηναϊκού είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Ακαδημία του Εργοτέλη εδώ και μια 10ετία. Και αυτό είναι κέρδος για τον Ολυμπιακό μέσω του ICC. Κερδίζει παίκτες. Και τους κερδίζει σε κοινή θέα. 

Ο Μπουχαλάκης, ο Διαμαντάκος, οι δύο εξαιρετικοί (στο πρώτο δείγμα τουλάχιστον) νεαροί μπακ, ο Ελαμπντελαουί και ο Μαζουακού. Προκύπτει μια καλή αίσθηση για όσα ακολουθούν, με βάση τις ως τώρα επιλογές και βέβαια με την υποσημείωση ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα επιθετική γραμμή. 

Ο Μίτσελ είπε ότι απόψε με την Λίβερπουλ μπορεί να παίξει για πρώτη φορά, έστω για λίγα λεπτά και ο Φορτούνης. Άρα ένα ακόμη νέο πρόσωπο. Ένα παιδί που τη βελτίωση, την πρόοδο που έκανε την τελευταία διετία την είδαμε λίγο μέσα από την Εθνική ομάδα. «Τον έχουμε ανάγκη είπε ο κόουτς», άρα προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρει...

Και μιας και το φτάσαμε ως εδώ. Προφανώς και τα αποτελέσματα δεν αποτελούν ζητούμενο σε ένα καλοκαιρινό τουρνουά προετοιμασίας. Είναι το κοντράστ των ονομάτων όμως που έχει απέναντι του ο Ολυμπιακός που το κάνει πιο... πικάντικο το όλο θέμα. Απόψε λοιπόν αν οι Πειραιώτες δεν χάσουν, τότε θα είναι στο κόλπο της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου ως το τέλος. Ως τώρα έχει γίνει μόνο το Μίλαν-Ολυμπιακός σε αυτό το γκρουπ. 

Απόψε μια ώρα πριν ξεκινήσει το ματς των Ερυθρόλευκων, γίνεται το Σίτι-Μίλαν στο Πίτσμπουργκ. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν χάσει λοιπόν θα είναι στην κορυφή του ομίλου έπειτα από τα δύο ματς και λογικά θα παίξει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης (Μαϊάμι, 4/8) κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Σίτι (Μινεάπολις, 2/8).

Διάβασε περισσότερα στο: Κερδίζει χρόνο και παίκτες... | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me