17/7/14

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Από τον Απόστολο Μάνθο



Η διακράτηση, σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, του επιπέδου στήριξης των 1150 με 1160 μονάδων με ένα ελαφρό καθοδικό "peak" στις 1140 μονάδες, άλλαξε τη διάθεση ρότας του Γενικού Δείκτη στρίβοντας ανοδικά προς τις 1190 μονάδες, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος.



Πρωταρχικός διαγραμματικός σκοπός του είναι, να "ροκανίσει" ανοδικά τα "κόκκινα candlesticks" της 9ης και 10ης Ιουλίου βάζοντας ως στόχο την επανάκτηση των 1200 μονάδων.
Το σημείο όμως το οποίο θα γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος των "Buyers" είναι η ανοδική διάσπαση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών των 1220 μονάδων. 

Η επιβεβαιωμένη "αρπαγή" των εν λόγω σημείων θα θέσει ως επόμενο στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των 1260 μονάδων αφήνοντας όμως πίσω μια άκρως θετική αποτύπωση...

Ενός δεύτερου τοπικού αλλά υψηλότερου πυθμένα (1138 μονάδες) σε σχέση με εκείνου στα μέσα Μαΐου, στις 1061 μονάδες.

Στον αντίποδα, η έμπρακτη αδυναμία εισόδου του Γενικού Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1200 μονάδων θα ενισχύσει το σενάριο βίαιου "pullback" χαμηλότερα των 1160 μονάδων "αναρτώντας ως κόκκινο πανί τις 1115 μονάδες".

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ(Ι):Κρίσιμος είναι και ο σχηματισμός του εβδομαδιαίου "candlestick" με το κλείσιμο της Παρασκευής να "ποθείται" πάνω από τις 1194 μονάδες, όπου αποτελεί και το μέσο του βίαιου καθοδικού "candlestick" της περασμένης εβδομάδας..

Καθώς θα δώσει στατιστικές λαβές για ένα καλό ποσοστό συνέχειας της ανόδου και στην εβδομάδα, που μας έρχεται.

Για τον δείκτη FTSE25 το σημείο κλειδί, που μπορεί να φέρει "ανοδική αναστάτωση" είναι οι 393 μονάδες, καθώς η επιτυχής διάσπαση θα σπρώξει το δείκτη προς τις 400 μονάδες.
Άρνηση ανοδικής επέκτασης θα δώσει την ευκαιρία στους πωλητές να "ολοκληρώσουν το έργο τους" κυλώντας το δείκτη προς τη στήριξη των 365 μονάδων.

Η διαγραμματική εικόνα τώρα των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης αναδύει ναι μεν τη θετική αίσθηση της βραχυχρόνιας σταθεροποίησης , αλλά συνάμα βγάζει στην επιφάνεια μέσω του "άψυχου" τζίρου και το "υποβασταζόμενο" της πρόσφατης ανόδου.

Ο Τραπεζικός Δείκτης συναλλάσσεται πάνω από τις 160 μονάδες, αλλά η μέχρι τώρα κίνησή του δεν έχει δείξει ιδιαίτερη δυναμική και "καύσιμα" για τον επόμενο σταθμό των 174 μονάδων.

"Χαρακτηριστικά είναι, άλλωστε, τα τελευταία πέντε "candlesticks" με την αλληλουχία των σκιών και των κυρίως σωμάτων να βγάζουν προσθετικά με το ζόρι 10 μονάδες" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me