Βίος και πολιτεία του «συνδικαλιστή»...
Από τον τοίχο του Ιωσήφ Αβράμογλου στο φ/β
 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 60.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε στις 26/4/13 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης και συγκεκριμένα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προκλήθηκε συνολική ζημιά σε βάρος της ΔΕΗ ποσού 10.409.880,05 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε ο κ. Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο είναι πρόεδρος και δεν επεστράφη ποτέ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται επίσης για μεγάλα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια (με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων, δικηγόρων κ.λπ.).

Οι διοργανώσεις αυτές φέρονται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Συγκατηγορούμενοι του προέδρου της ΓΕΝΟΠ για συνέργεια στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Φωτόπουλος είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ευάγγελος Μπουζούλας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 20.000 ευρώ και ο πρώην ταμίας της, Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο οποίος πήρε νέα προθεσμία.