1/7/14

Κίνδυνος για μπλακ άουτ μέσα στον Ιούλιο

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

  -Τι θα γίνει με την πώληση της ΔΕΗ


Στο «κόκκινο» ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το μείζων θέμα της πώλησης του 30% της ΔΕΗ, με την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα συνδικάτα να παίρνουν θέση μάχης...
και τους καταναλωτές αλλά και χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πιθανά μπλακ άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.


Το χαρτί της επιστράτευσης

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους συνδικαλιστές να φτάσουν στα άκρα κατεβάζοντας τους διακόπτες, στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους πως η χώρα δεν πρόκειται να βυθιστεί στο σκοτάδι, επιβαρύνοντας μάλιστα τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Από την άλλη επιθυμεί να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν την στρατηγική που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που έρχεται αύριο στη Βουλή.

Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει κάνει το θέμα της ΔΕΗ «σημαία» και ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με την εξόρμηση των στελεχών αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της Επιχείρησης. Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις, με τα στελέχη του κόμματος να υπόσχονται «καυτό καλοκαίρι».


Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΔΕΗ απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες πραγματοποιώντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη όπου και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη ενώ το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.

Πάντως μεγάλος στόχος των συνδικαλιστών είναι οι κινητοποιήσεις τους να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία αλλά να συμμετέχουν σε αυτές όλες οι τοπικές κοινωνίες.



Πηγή: Κίνδυνος για μπλακ άουτ μέσα στον Ιούλιο -Τι θα γίνει με την πώληση της ΔΕΗ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161447#ixzz36CC6erbM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me