17/7/14

«Θέλω να τελειώνει όλο αυτό εδώ μέσα και να πάω στη φυλακή»

Οι πρώτες ώρες Μαζιώτη στον Ευαγγελισμό:

Με μία διμοιρία παρατεταγμένη έξω από την κεντρική είσοδο του Ευαγγελισμού, πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες περιμετρικά του νοσοκομείου, με έντονη την παρουσία αστυνομικών ένστολων αλλά και με πολιτικά στους εσωτερικούς χώρους, το νοσοκομείο θυμίζει απόρθητο φρούριο.

Τουλάχιστον 15 άντρες της αστυνομίας έχουν διασκορπιστεί στον όγδοο όροφο του νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο κρατουμένων ο μέχρι προχθές καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Η εφημερία άλλωστε του νοσοκομείου υποχρεώνει τη λήψη δρακόντειων μέτρων καθώς δε μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος σε ασθενείς και συγγενείς.


Αργά χθες το απόγευμα το Νίκο Μαζιώτη επισκέφτηκαν η αδελφή του μαζί με τους δικηγόρους του Σπύρο Φυτράκη και Δάφνη Βαγιανού οι οποίοι κατάφεραν αν το δουν μόλις για δέκα λεπτά.
Καθώς όμως ο Μαζιώτης είχε μόλις βγει από τη διαδικασία της ανάνηψης δε συζήτησαν τίποτα σχετικά με την επιχείρηση που οδήγησε στον τραυματισμό του ούτε βέβαια για τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν από κοινού.

Άλλωστε θα έχουν όλο το χρόνο να το κάνουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, όσο θα κρατήσει η νοσηλεία του Μαζιώτη στον Ευαγγελισμό.

Φυτράκης και Βαγιανού έχουν τη δυνατότητα να τον επισκέπτονται καθημερινά μεταξύ 10 και 12 το πρωί, ούτως ώστε στις επόμενες ημέρες να καθορίσουν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Δεν αποκλείεται άλλωστε να μεταφερθεί στους δημοσιογράφους μέσω των συνηγόρων δήλωση-μανιφέστο του Μαζιώτη. Κάτι που βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις θεραπευτικές διαδικασίες στον Ευαγγελισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαζιώτης χρήζει συμπληρωματικών επεμβάσεων, πιθανότητα δε η μία -νευροχειρουργικής φύσης- στο ΚΑΤ.

«Θέλω να πάω φυλακή»

«Πονάω, δε μπορώ να κουνήσω καθόλου το χέρι μου, θέλω να τελειώνει όλο αυτό εδώ μέσα και να πάω στη φυλακή». Με αυτά τα λόγια σήμερα ξεκίνησε η συνομιλία που είχε ο Μαζιώτης με τη δικηγόρο του Δάφνη Βαλλιανού η οποία είναι πολύ κοντά του σε αυτή την περίοδο καθώς έχουν κοινωνικές σχέσεις τα τελευταία 20 χρόνια μια και αυτή διαχειρίζεται τις υποθέσεις του.

Σύμφωνα με όσα λέει η ίδια στο protothema.gr εκείνος είναι σε σχετικά ήρεμη ψυχολογική κατάσταση και της είπε πως θέλει το συντομότερο δυνατό να εξέλθει του νοσοκομείου και να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Θέλει να τελειώνει με τη διαδικασία του νοσοκομείου, θέλω να πάω στη φυλακή να τελειώνουμε, αυτό μου είπε», σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος του. Χθες δέχτηκε επίσκεψη από την αδελφή του ενώ σήμερα το Μαζιώτη επισκέφτηκαν και τα άλλα δύο αδέλφια του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me