17/7/14

"Καθαρό" το όπλο του Μαζιώτη

- 8 σφαίρες έριξε ο τρομοκράτης, μια ο αστυνομικός - Κινητή γιάφκα το αυτοκίνητο;


Οκτώ σφαίρες από το όπλο του Νίκου Μαζιωτη και μια από το όπλο του αστυνομικού από την συμπλοκή, έδειξε η βαλλιστική στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής. Το όπλο σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι "καθαρό" δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά. Τι βρέθηκε σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Στο τσαντάκι του Μαζιώτη βρέθηκαν τρία κλειδιά, μερικές αποδείξεις από αγορές αλλά δεν βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ούτε και τηλεκάρτες. Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής αφού δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει με τους συνεργούς του σε περπίπτωση ανάγκης.

Όσον αφορά στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής, επικεντρώνονται σε Μαρούσι, Πατήσια και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στα Εξάρχεια. Σε έρευνες που έγιναν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν αρκετές κάρτες SIM, πολλά κινητά αλλά και μικρές φωτογραφικές μηχανές.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης και η ομάδα του ετοίμαζαν νέο χτύπημα σε οικονομικό στόχο στην Αθήνα. Και για τον λόγο αυτό εκείνος βρισκόταν στο κέντρο για να αγοράσει υλικό για την “επιχείρηση”.

Αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.
Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.
Για το αυτοκίνητο επίσης, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το χρησιμοποιούσε ως κινητή - γιάφκα, έτσιω ώστε αν συλληφθεί να μπορεί να το εξαφανίσει η οργάνωση.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία οτι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.
Έρευνες για γιάφκες γίνονται και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me