24/7/14

Διαβάστε τα πρώτα σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie!



«Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη» στο αεροπλάνο «δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη»,  ανέφερε μια πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της...
Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna).

Τέσσερις χώρες, το Μάλι, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία, συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie, που χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν πάνω από το Γκάο.

"Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη" στο αεροπλάνο "δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της (στρατιωτικής) επιχείρησης Serval", δήλωσε μια πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna), ο οποίος εδρεύει στο Ντακάρ.

"Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Asecna ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν 17 αφρικανικές χώρες και η Γαλλία. Έχει υπό τον έλεγχό του έναν εναέριο χώρο 16,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Όταν ρωτήθηκε για το πού ενδεχομένως κατέπεσε το αεροπλάνο η πηγή της υπηρεσίας δεν θέλησε να αναφέρει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. 
 
"Ακόμη αναλύουμε τα τεχνικά στοιχεία μέσω των σχεδίων πτήσης, των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ πιλότων και ελεγκτών, μέσω των δεδομένων από τις οθόνες των ραντάρ", είπε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε το αεροπλάνο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. 
 
"Είναι πιθανό. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι πάντα επικίνδυνα για τα αεροπλάνα. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή", σημείωσε.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me