28/7/14

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα (;) Νο.2

Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου ΠΕΙΡΑΙΩΣ ξεπέρασε εκ νέου τα 10 δισ. ευρώ με την τιμή του τίτλου της ΠΕΙΡ στα 1,6600 ευρώ που δίνει αποτίμηση 10,13 δισ. ευρώ. Στα οποία θα έπρεπε κανονικά να προσθέσουμε και την αξία του ΠΕΙΡΤΠ που ανέρχεται σε 0,75 δισ. ευρώ. 


Xορταστικές ήταν οι αποδόσεις που χάρισαν στο τελευταίο τριήμερο αρκετές μετοχές. 




Χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της δικής του που από το χαμηλό της στα 1,4200 -1,4500 ευρώ βρέθηκε την Παρασκευή ενδοσυνεδριακά μέχρι και το 1,7000 ευρώ (στο +7,6%) πριν ολοκληρώσει με άνοδο 5,06% στη τιμή των 1,6600 ευρώ με συναλλαγές αξίας 22,5 εκατ. ευρώ για τα 13,6 εκατ. τεμάχια που μεταβιβάσθηκαν. 

-----------------


ΧΑΡΑΚΕΣ: παραμένουν σε βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι οι ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ, Eurobank Properties, Folli Follie Group.

Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση, γύρισαν την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, τα ΕΛΠΕ (με την υπέρβαση των 5,91 ευρώ) με επόμενη τεχνική αντίσταση στα 6,20 ευρώ, η Motor Oil (με την υπέρβαση των 8,19 ευρώ) με επόμενη τεχνική αντίσταση στα 8,40 ευρώ...




 



ΚΑΘΩΣ ο Μυτιληναίος (με την υπέρβαση των 6,49 ευρώ) με επόμενη τεχνική αντίσταση στα 6,85 ευρώ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (με την υπέρβαση των 3,78 ευρώ) με επόμενη τεχνική αντίσταση στα 4,21 ευρώ.

ΠΟΛΥ κοντά στο να αλλάξουν την βραχυπρόθεσμη τάση είναι οι Ελλάκτωρ (με την υπέρβαση των 4,02 ευρώ) και Τέρνα Ενεργειακή (με κλεισίματα υψηλότερα των 4,04 ευρώ).

-------------------

ΚΟΥΑΛ: Στο τελευταίο μήνα δεν άνοιξε σε (15) συνεδριάσεις, αλλά έχει χαρίσει υπεραποδόσεις και άπειρες ευκαιρίες για κατοχύρωση κερδών,ενώ η ΣΠΕΙΣ έχει ανοίξει μόλις σε 4 και όχι σε 21.

AΛΦΑ: Η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κάτω από την τιμή της πρόσφατης δημόσιας προσφοράς (0,65) και διαπραγματεύεται πλέον κάτω και από την ενσώματη καθαρή θέση.


Η Αlpha είναι η τράπεζα που διατηρεί τις μεγαλύτερες πιθανότητες για πλήρη ιδιωτικοποίηση καθώς η τιμή της μετοχής απέχει σημαντικά ακόμα και από την τελευταία τιμή εξάσκησης των warrants, ενώ μέχρι στιγμής σε κάθε ''επέτειο'' υπάρχει σταθερός ρυθμός μετατροπής Παραστατικών Τίτλων σε μετοχές.

Πειραιώς: Και εδώ συμβαίνει το ίδιο με την Alpha bank, η τιμή έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου (1,70) χωρίς όμως να έχει το πλεονέκτημα της άνεσης τιμών που έχουν τα warrants της Alpha bank στις μελλοντικές εξασκήσεις τους. 


Είναι πλέον ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της χώρας με 73,6 δις ευρώ χορηγήσεις και δείκτη βασικών κεφαλαίων στο α’ τρίμηνο 14,4%. 



ΣΙΔΕΝΟΡ: Έβγαλε ανοδική αντίδραση σχεδόν 20 σεντς από τα χαμηλά της προ 3 ημερών με αποτέλεσμα από τα 1,3600 -1,3800 ευρώ να βρεθεί χθες στα 1,5400 -1,5600 ευρώ...

ΚΛΕΜ: H Kleemann ανακοίνωσε ότι η Τρίτη 29 Ιουλίου ορίστηκε ως ημέρα αποκοπής δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου, ενώ έκανε γνωστό ότι η έναρξη καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 11ης Ιουνίου 2014, η επιστροφή κεφαλαίου ανέρχεται σε 0,11 ευρώ ανά μετοχή. Μία απόδοση της τάξης του 4,7%.

ΔΙΟΝ: Μέχρι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο του ομίλου Dionic. 

Αυτή ήταν η απόφαση που ελήφθη κατά την δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση την Παρασκευή όπου μεταξύ άλλων επιβεβαιώθηκε πως η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών.

Με δικαίωμα προτίμηση υπέρ των παλαιών μετόχων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. (Δύσκολα τα πράγματα, εξαιρετικά θα λέγαμε...)

Σε ότι αφορά στον ομολογιακό δανεισμό, ύψους 520.000 ευρώ που λήγει στις 8 Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό, θα παραταθεί κατά δύο έτη, ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας με τους ομολογιούχους.


ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Οι πρόσφατες επενδύσεις σε νέα προϊόντα, οι δραστηριότητες στο εξωτερικό, όπως επίσης και η πρόσφατη εξαγορά της Alpha Software Solutions, απέδωσαν καρπούς για τον όμιλο της Entersoft, που είδε να αυξάνονται κατά 31% τα έσοδά του, στο πρώτο 6μηνο του 2014.

Ενώ η κερδοφορία υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το περυσινό 6μηνο και ανήλθε στα επίπεδα του 0,78 εκατ. ευρώ από τα 0,37 εκατ. πέρυσι. Αποτιμάται σε 6,7 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση της στα 6,23 εκατ. ευρώ. 

ΕΝΤΕΡ: Δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, στα ταμεία υπάρχουν 1,43 εκατ. ευρώ και οι ταμειακές ροές της από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ περίπου από 0,3 εκατ. στο 2013.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me