2/7/14

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2025...

Στη λίστα με τα 10 επιστημονικά επιτεύγματα που υπόσχονται ότι θα έχουν αλλάξει τον κόσμο έως το 2025, κατέληξε μέσω της έρευνάς της η εταιρεία ερευνών Thomson Reuters, αξιολογώντας ωκεανούς δεδομένων που αφορούν την επιστημονική βιβλιογραφία και τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.


Ενέργεια από τον ήλιο
Η ηλιακή ενέργεια θα είναι η κύρια πηγή ενέργειας στον πλανήτη, χάρη στην πρόοδο της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, τους φωτοκαταλύτες, τα δίκτυα διανομής και τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.
DNA
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα είναι δυνατή η ανάγνωση του γονιδιώματος κατά τη γέννηση, λόγω της βελτίωσης συστημάτων προσδιορισμού γενετικών αλληλουχιών και των μεθόδων που επιτρέπουν την εξέταση μεμονωμένων κυττάρων.
Τέλος στα πλαστικά
Τα μη βιοδιασπώμενα υλικά θα αντικατασταθούν από βιοδιασπώμενα υλικά κυτταρίνης.
Όλα δικτυωμένα
Τα πάντα γύρω μας θα είναι δικτυωμένα, καθώς χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, οι ασύρματες επικοινωνίες θα κυριαρχήσουν.
Παρέμβαση στο DNA
Το 2025 ο διαβήτης τύπου 1 θα είναι θεραπεύσιμος, χάρη στη διόρθωση ελαττωματικών γονιδίων με μόρια RNA.
Θεραπεία για την άνοια
Η ανακάλυψη και κατανόηση των γονιδίων που σχετίζονται με τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες θα μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν με ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.
Επαρκής τροφή για όλους
Η διατροφική ασφάλεια στον πλανήτη θα εξασφαλίζεται από την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών σε κλειστούς χώρους, φωτισμένους από LED που εκπέμπουν μόνο τα μήκη κύματος που απαιτεί η φωτοσύνθεση.
Τέλος στις χημειοθεραπείες
Τα αντικαρκινικά φάρμακα θα είναι λιγότερο τοξικά χάρη στην εξατομίκευση των θεραπειών που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα μόρια.
Τηλεμεταφορά
Μετά και από την επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζονίου του Χιγκς, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση το 2025 να δοκιμάσουν τεχνολογίες κβαντικής τηλεμεταφοράς δεδομένων.
Οι μεταφορές θα είναι ηλεκτρικές
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυριαρχήσουν χάρη στην πρόοδο των μπαταριών λιθίου και την ανάπτυξη ελαφρών σύνθετων υλικών άνθρακα.

Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me