28/7/14

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 1-0



Με γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ από πολύ νωρίς η Λίβερπουλ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 1-0. Καλή η εικόνα των "ερυθρόλευκων" που είχαν και δοκάρι.


Λόγους για να χαμογελά και μετά το δεύτερο φιλικό στις ΗΠΑ έχει ο Μίτσελ, ο οποίος είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται ξανά πολύ καλά απέναντι σ' έναν δύσκολο αντίπαλο 

Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ανώτερος της Λίβερπουλ και απλώς του έλειψαν οι καλές επιλογές στο τέλος.

Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και δεν ήταν τυχαίο που στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού έπαιζε ο Τσόρι. Ο Μπουχαλάκης έδειξε ορεξάτος και έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες, ο Ντοσεβί είχε κάποιες καλές ενέργειες, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε σ' ένα άλλο μεταγραφικό απόκτημα, τον Γκαζαριάν.

Ο αγώνας

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσαν να αποφύγουν σωστά το pressing της Λίβερπουλ. Κάπως έτσι έχασαν την μπάλα στη φάση του γκολ, στην οποία αδράνησε και η άμυνα έστω κι αν εκείνη έφτασε από... σπόντα στον Στέρλινγκ που από κοντά άνοιξε το σκορ στο 6'.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβηκε και προσπάθησε να κάνει το δικό του παιχνίδι. Τόσο ο ίδιος όσο και η Λίβερπουλ επιχειρούσαν να απειλήσουν κατά κύριο λόγο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησυχούσαν τους τερματοφύλακες. Εξαίρεση ίσως η φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Μάρκοβιτς έκανε εξαιρετική ενέργεια, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι, όπως ήθελε.

Η καλή φάση του Ολυμπιακού από την άλλη ήρθε δύο λεπτά μετά με τον Διαμαντάκο. Ο 21χρονος επιθετικός έκανε μία ωραία ντρίμπλα, απέφυγε τον αντίπαλό του και δοκίμασε εκτός περιοχής να νικήσει τον Τζόουνς χωρίς να βρει στόχο.


  
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο. Στο 50', μάλιστα, είχε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Με προσωπική του ενέργεια και δυνατό σουτ ο Γκαζαριάν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόουνς χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν έτσι και έδειχναν να πατούν καλύτερα από τους παίκτες της Λίβερπουλ.

Παρόλα αυτά καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία για τα επόμενα λεπτά. Ένα άστοχο σουτ του Μπουχαλάκη ήταν ό,τι είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός, ενώ η Λίβερπουλ επί της ουσίας απείλησε για πρώτη φορά με τον Κοουτίνιο μαι και το σουτ που είχε γίνει λίγο νωρίτερα από τον Λάμπερτ ήταν πολύ εύκολο για τον Μέγκιερι.

Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα σόλο του Μπουχαλάκη, ο οποίος πέρασε και τον Τζόουνς, αλλά άνοιξε την μπάλα τόσο που δεν την προλάβαινε μετά. Ο ίδιος παίκτης είχε κι ένα άστοχο σουτ λίγο αργότερα. Στο τέλος πίεσαν οι Πειραιώτες, αλλά η άμυνα της Λίβερπουλ αντέδρασε όπως έπρεπε στις φάσεις που χρειάστηκε με κυριότερη το σουτ του Σάμαρη στις καθυστερήσεις.


  
Γήπεδο: Soldier Field
Γκολ:  6' Στέρλινγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρότζερς): Τζόουνς, Τζόνσον (62' Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (62' Κόατες), Ενρίκε (46' Ρόμπινσον), Τζέραρντ (62' Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46' Άλεν), Μάρκοβιτς (46' Κοουτίνιο), Στέρλινγκ (75' Άιμπ), Στάριτζ (75' Λάμπερτ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγκιερι, Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί), Παπαδόπουλος (63' Μανωλάς), Σιόβας (72' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (46 Μαζουακού), Εντινγκά (63' Κασάμι), Μανιάτης (46 Σάμαρης), Ντοσεβί (72' ), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Γκαζαριάν (63' Κολοβός), Διαμαντάκος (71' Παπάζογλου)


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me