11/3/14

Frigoglass: Ποια funds, χτίζουν θέση



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η εταιρεία Frigoglass, αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους πανίσχυρων ξένων funds, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στην μετοχή της και σκοπεύουν σταδιακά να χτίσουν σημαντική θέση. Το «S&B», σας αποκαλύπτει ποιοι ξένοι εισέρχονται στην εισηγμένη εταιρεία.


Ως γνωστόν, η Wellington Management, έχει ανακοινώσει ότι κατέχει το 5,8% της Frigoglass. Πρόκειται, για έναν κολοσσό διαχείρισης κεφαλαίων, με έδρα τη Βοστώνη και 834 δισ. δολάρια προς τοποθέτηση.



Αυτός είναι ο γνωστός ξένος οίκος, που έχει τοποθετηθεί στην Frigoglass, ας δούμε όμως στη συνέχεια, ποιοι είναι αυτοί που δεν ξέρετε, γιατί ουσιαστικά τώρα άρχισαν να χτίζουν θέση στην ελληνική εταιρεία:

*** Eaton Vance Management που έχει έδρα και αυτό τη Βοστώνη (και είναι… φιλαράκι του Wellington) και διαχειρίζεται 283,3 δισ. δολάρια. Έχει αγοράσει 250.816 μετοχές, καθώς μόλις τώρα άρχισε να παίρνει θέση.

*** DFA Emerging Markets, με έδρα το Ωστιν του Τέξας, το οποίο διαχειρίζεται 283 δισ. δολάρια και κατέχει αυτή τη στιγμή 141.435 μετοχές. Και αυτό μόλις τώρα άρχισε να τοποθετείται.


*** ΑSN B.V., με έδρα την Ολλανδία, το οποίο κατέχει 196.778 μετοχές της Frigoglass. Επίσης, μόλις τώρα κάνει τις πρώτες αγορές του.

*** EAST Capital, με έδρα την Στοκχόλμη. Πρόκειται για το fund που κατέχει 2.505.000 μετοχές του Φουρλή και ήταν αυτό που ανέβασε τη μετοχή του στα ύψη. Τώρα, κατέχει 359.328 μετοχές Frigoglass και φυσικά δεν πρόκειται να μείνει εδώ.

Οι αγοραστές τέτοιου μεγέθους, φυσικά έχουν υπομονή και τακτική και αυτό αποδεικνύεται, καθώς συγκεντρώνουν κάθε μέρα στην αρχή της συνεδρίασης μετοχές της Frigoglass στα υψηλά και στη συνέχεια την «κλείνουν» σε χαμηλότερα επίπεδα, για να τη μαζέψουν στην επόμενη συνεδρίαση.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, αλλά και για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη μετοχή έχουν εισέλθει τεράστιας δυναμικότητας Funds, χρειάζεται ανάλογη τακτική και από τους υπόλοιπους, σημερινούς ή δυνητικούς αγοραστές-μετόχους της. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me