10/3/14

ΥΓΕΙΑ - απάντηση




ΥΓΕΙΑ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τράπεζες, σε συμφωνία με τον  μητρικό όμιλο, θεωρούν ότι κομβικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος αναδιάρθρωσης του δανεισμού της MIG, αποτελεί η πώληση είτε τμήματος είτε συνολικά του νοσηλευτηρίου Υγεία, το οποίο ελέγχεται από τον όμιλο.
Στο σχέδιο βεβαίως που συζητείται, πέραν της αξιοποίησης του Υγεία, περιλαμβάνεται η ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου της μητρικής εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το Υγεία έχει κεφαλαιοποίηση 120 εκατ. ευρώ και P/BV 0,62.

Σύμφωνα τώρα με αποκλειστικές πληροφορίες του ''Χ'', ξένος θεσμικός τσεκάρει συστηματικά το Υγεία και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

ΕΠαναλαμβάνουμε και τα μπράβο στο management του ομίλου, γιατί είχε προβλέψει το claw-back, να το περάσει στις ασφαλιστικές εταιρείες (πρόκειται για συμβόλαια που καλύπτουν τις επιχειρήσεις), σε αντίθεση με το Ιασώ και το Ιατρικό Κέντρο, που δεν είχαν παρόμοια προνοητικότητα.

Στους ξένους θεσμικούς, όμως, αρέσει ακόμα και το γεγονός ότι το Υγεία μείωσε τις αρνητικές ταμειακές ροές του, από 14,2 εκατ. σε 6 εκατ. ευρώ και αύξησε ταυτόχρονα τα EBITDA από 12,5 σε 14,5 εκατ. ευρώ.

Εδώ, λοιπόν, είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για τους ξένους, καθώς βλέπουν πως υπάρχει ένα δυναμικό μάνατζμεντ και θετικές προοπτικές για τον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας και εξ αυτού του λόγου κινούμενοι εξετάζουν και την περίπτωση του Ιασώ, ως μία μελλοντική τοποθέτησή τους.

Συνεπώς, με τη αξιοποίηση του Υγεία και την ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου της, η MIG μπορεί να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ομίλου της, που δε είναι άλλο από τον υψηλό δανεισμό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me