28/2/14

XA: Σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά

13:58 - 28/02/14
του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σταθερά πάνω από τις 1.300 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, ενώ στα επίπεδα των 422 κυμαίνεται ο FTSE 25. Έπιασε νωρίτερα τα 2 ευρώ η Πειραιώς. Κέρδη για Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Ell;aktvr. Πτώση για Εθνική Τράπεζα, Τιτάνα, Coca Cola.

Κοντά στα νέα υψηλά του κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης, ελάχιστα χαμηλότερα των υψηλών της 10ης Ιανουαρίου διατηρείται ο FT 25. Στην περιοχή των 1.305-1.310 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 420-425 μονάδες ο FT 25, με τις συναλλαγές στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ.Με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο αλλά και επιμέρους μετοχές/εισηγμένες να διατηρούνται σε υψηλές τιμές, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Στον τραπεζικό κλάδο πολλά θα κριθούν από το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών αλλά και από την ενδεχόμενη προσαρμογή του δείκτη Ιδίων Κεφαλαίων κοντύτερα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Νωρίτερα η μετοχή της Πειραιώς αντέδρασε έως τα 2 ευρώ, επιμένοντας πως στοίχημα παραμένει η υπέρβαση των 2,01 ευρώ που είναι η ενδοσυνεδριακή «κορυφή» για τη μετοχή. Στην περιοχή των 3,60 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στο 0,728 ευρώ της Alpha Bank.
Στην περιοχή των 12,67 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 11,40 ευρώ του ΟΠΑΠ, λίγο χαμηλότερα προς τα 11,60 ευρώ της ΔΕΗ.
Θα μείνουμε λίγο στη ΔΕΗ καθώς στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις που αφορούν το κόστος της ενέργειας αλλά και την απόφαση για το Αλουμίνιο. Νωρίτερα, σε σχετικό θέμα του euro2day.gr, αναφέρονταν όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τη Γ.Σ. της Επιχείρησης, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, επίσημες ανακοινώσεις.
Προς ώρας ενισχύονται οι μετοχές του Μυτιληναίου στα 7,08 ευρώ, της ΜΕΤΚΑ στα 13,15 ευρώ, ενώ κερδισμένη είναι και η Motor Oil με τη μετοχή να αντιδρά στα 9,37 ευρώ.
Παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, MIG, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια. Αλλά και σε μετοχές θυγατρικών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ο όμιλος ευνοείται από την όποια κλιμακωτή μείωση του ενεργειακού κόστους).
Σχετική κινητικότητα και σε Eurobank, Attica Bank αλλά και σε J&P Άβαξ, Intracom, Fourlis.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me