Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικός κρατούμενος! Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να δημιουργηθεί και κίνημα «λευτεριά στον Άγγελο».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η υπόθεση του υπόδικου και καταζητούμενου από τις ελληνικές αρχές  κ. Φιλιππίδη λαμβάνει διαστάσεις φαιδρότητας μετά τους ισχυρισμούς της τουρκάλας δικηγόρου του.

Η οποία ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. είναι πολιτικά διωκόμενο πρόσωπο στην Ελλάδα διότι «υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και η δίωξη σε βάρος του στοχεύει στο να πληγεί η εικόνα του πρώην πρωθυπουργού».

«Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα όρια της γελοιότητας» σχολιάζουν στο newpost.gr στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή αδειάζοντάς τον.
Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή διαμηνύουν ότι «μακριά από τον Καραμανλή τα περί πολιτικών παιχνιδιών από την Δικαιοσύνη.

Ο Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και τις κινήσεις της».

Μάλιστα  όσοι έχουν καλή μνήμη θυμούνται ότι ο Φιλιππίδης δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή- παρά τις εισηγήσεις στενών του συνεργατών- τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του αλλά και ότι συναντούσε ισχυρές αντιδράσεις ως προς την αξιοποίηση του από τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ.
   
Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν είχε καμία προσωπική επαφή με τον Άγγελο Φιλιππίδη ενώ ουδέποτε  συμμετείχε στον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέρα όμως από την αποδοκιμασία της προσπάθειας εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού, οι στενοί συνεργάτες του αναρωτιούνται για τη χρονική στιγμή που τον θυμήθηκε.