21/2/14

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...

Παραμένει σταθερή για Ελλάδα η JP Morgan
JPM-
Ελλάδα: Η Ελλάδα σημειώνει τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών καθώς έχει αφήσει πίσω της τους κινδύνους και αναμένεται να σημειώσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2007. 



Η JPMorgan εντοπίζει σημαντικές ευκαιρίες έναντι των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. 

Επιλέγει Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και ΟΤΕ και αποφεύγει τοποθετήσεις στην ΕΤΕ.


-------------

 


ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ Χ.Α.: 

Ξεχώρισαν ιδιαίτερα η Hellas on Line στο απόλυτο πλαφόν του 20% με 55.000 τμχ και υψηλό ανεκτέλεστο για επιπλέον 56.000 τμχ (για την...  γνωστή πλέον σε όλους αιτία)...

ΕΝΩ ο ΟΛΠ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίησή του την προσεχή Τετάρτη 26/2 ενισχύθηκε κατά 5,26% στα 18,00 ευρώ και μάλιστα απορροφώντας προσφορές 76.220 τμχ, κλείνοντας με αγοραστές.

ΣΥΝΗΘΩΣ η μετοχή του ΟΛΠ πραγματοποιεί ημερησίως από 7000 έως 12.000 τεμάχια. Πολύ καλός και πάλι ο Κορρές (4,14%), επαναφορά σε άνω των 4,1000 ευρώ επίπεδα και +3,50% για την ΒΙΟ (4,1400 ευρώ)...

ΝΕΑ ιστορικά -ουσιαστικά - υψηλά για την Eurobank Properties με άνοδο 3,02% στα 8,2000 ευρώ με συναλλαγές αξίας 742.400 ευρώ για τα 92.660 τμχ που άλλαξαν χέρια. Αποτιμάται σε 830 εκατ. ευρώ και έχει περάσει σε premium(!).

Αρνητικοί πρωταγωνιστές αρκετοί τίτλοι, με ιδιατέρως ''διακριθέντες'' αυτούς των Ναυτεμπορική,ΝΕλ, Τηλέτυπος, ΒΟΣΥΣ, Μοτοδυναμική, ΜΙΓ, Lamda Development, Δρομέας, ASCO, ALCO, Kορδέλλου.


Η Αγορά πλησιάζει σε καθοριστικά σημεία λόγω BlackRock και λόγω της επίσημης ανακοίνωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος που είναι και οι κυριότεροι καταλύτες για την έως τώρα κίνηση των μετοχών. 



ΕΠΙΣΗΣ η δημοσίευση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και η κατάθεση προσφορών για την αξιοποίηση του Ελληνικού, εκτιμάται ότι θα αφυπνίσουν τις υποθέσεις των αποκρατικοποιήσεων.

ΕΝΩ ευρύτερες παρενέργειες αναμένεται να έχει η τελική συμφωνία για την τιμή αγοράς του φυσικού αερίου από την Gazprom. Και το ζητούμενο τώρα είναι, το κατά πόσο έχει προεξοφληθεί η θετική πλευρά των προαναφερθέντων... 

ΤΑΜΠΛΟ: Στα 61,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος, με τα 52,4 εκατ. ευρώ να διοχετεύονται στα χαρτιά του, ενώ στα 20 του Mid Cap ''σπαταλήθηκαν''... 2 ολόκληρα εκατ. ευρώ(!).  

Στα χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, η παραμονή του τζίρου για ενδέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Το 5ήμερο που ολοκληρώθηκε έφερε απώλειες 2,38% για τον αντιπροσωπευτικό δείκτη και 1,35% για τον τραπεζικό. Από την αρχή του 2014 τα κέρδη φθάνουν στο 7,51% για τον πρώτο και στο 7,96% για τον δεύτερο.



ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ:  

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας χαρακτηρίστηκε από την σημαντική μείωση των συναλλαγών, τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (6.763 συμβόλαια) και από την λήξη των συμβολαίων Φεβρουαρίου... 

ΤΟ συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 17.900-7.571 Φεβρουαρίου, 10.166 για τον Μάρτιο, 143 για τον Απρίλιο, 20 για τον Ιούνιο και 0 για τον Σεπτέμβριο-τιμή εκκαθάρισης για τον δεύτερο μήνα, 408,5) κινήθηκε μεταξύ 402,75 και 411 μονάδων, κλείνοντας, ο Μάρτιος, με discount 0,4%.

ΔΕΝ σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (792), ΔΕΗ (598), Alpha (117), ΕΤΕ (1.747), ΠΕΙΡ (903), ΜΥΤΙΛ (389), ΟΠΑΠ (124), MIG (912), ΕΛΠΕ (128), IΝΛΟΤ (219), EXAE (284).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, αυξημένος ιδιαίτερα για τα δικαιώματα αγοράς ήταν ο όγκος συναλλαγών στην Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης με 1.865 δικαιώματα (1.570 δικαιώματα αγοράς και 295 δικαιώματα πώλησης)...

ΕΝΩ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα υποχώρησε ελαφρά στο 35%. Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις. Επίσης δεν αναφέρθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.


 
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν και εκτιμούν:  


"Ως φυσιολογική διόρθωση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την καθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη την εβδομάδα που διανύσαμε" αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.
ΘΕΤΙΚΑ στοιχεία αποτελούν το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η επικείμενη επιστροφή της τρόικας, η κινητικότητα στις αποκρατικοποιήσεις (ΟΛΠ)...

ΚΑΙ η διαφαινόμενη επιτυχής δοκιμασία των "stress tests" για τις Ελληνικές συστημικές Τράπεζες (σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κεφαλαιακές ανάγκες τους προσδιορίζονται στα 5 δισ.), τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν και επισήμως την προσεχή εβδομάδα...
ΤΑ σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων και ξένων Επενδυτικών Τραπεζών για την Ελλάδα, συντηρούν το θετικό κλίμα στην Αγορά Κρατικών χρεογράφων...

ΚΑΘΩΣ το spread των 10ετών εγχώριων Κρατικών ομολόγων με τα Γερμανικά, καίτοι αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης την εβδομάδα που διανύσαμε, παρέμεινε κάτω από τις 600 μονάδες βάσης.
ΣΤΟΝ αντίποδα όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε την εκτίμηση του ΔΝΤ για πιστωτική συρρίκνωση στην Ελλάδα και μέσα στο 2015 (ουσιαστικά βασικό ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή, ή μη, μελλοντικά του ΔΝΤ στην χρηματοδότηση της Χώρας)

ΚΑΙ την μετάθεση της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους στο β΄6μηνο του έτους, δηλαδή μετά το πέρας της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.
Όσον αφορά το εξωτερικό, οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τις αναδυόμενες αγορές, ενώ η Κίνα συνεχίζει να εμφανίζει στοιχεία επιβράδυνσης της οικονομίας (μεταποιητική δραστηριότητα)..

ΤΗΝ στιγμή που τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστοποιούν την ανάπτυξη (οι επενδυτές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από την πρόθεση της FED να περιορίσει εκ νέου την ποσοτική χαλάρωση).
Από τεχνικής απόψεως ξεκινώντας από το εξωτερικό, οι 1850 μονάδες για τονS&P 500 παραμένουν μια σημαντική περιοχή αντίστασης, όπως και οι 9700-9800 μονάδες για το DAX...

ΕΝΩ στο το εσωτερικό και τον Γενικό Δείκτη η αντίστοιχη περιοχή οριοθετείται στις 1287-1305 μονάδες.
Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., την προσεχή εβδομάδα στο εσωτερικό το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στα "stress tests", στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην Αγορά των εγχώριων εταιρικών χρεογράφων. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me