6/2/14

... Στεναχωρήθηκαν χθες οι περισσότεροι με την ξαφνική νέα άνοδο!!!


Στεναχωρήθηκαν χθες οι περισσότεροι με την ξαφνική άνοδο που έστελνε τον γ.δ. πάνω και από τις 1250 μονάδες (... σιγά τα ωά...) αφού το κακό γι αυτούς είχε... παραγίνει με τις ανοδικές συνεδριάσεις να φθάνουν τις πέντε ( 5 ) στη σειρά. 




Το τι ακριβώς συνέβη χθες ανήκει στην ιστορία, εμείς απλά καταγράφουμε την... θλίψη των μίζερων που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων επενδυτών...

-----------------

ΕΚΕΙΝΟ όμως που δεν αμφισβητείται και ας το καταλάβουν επιτέλους, είναι το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές αυξάνουν συνεχώς τις θέσεις τους σε ελληνικές μετοχές.

Πλέον έχει αλλάξει ''δραματικά'' ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα ελληνικά προιόντα του Χ.Α. και κάθε άλλο παρά... απρόθυμοι είναι να ασχοληθούν με οτιδήποτε ελληνικό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της EFRP Global, η ελληνική αγορά είναι ανάμεσα στις ελάχιστες αναδυόμενες που τους τελευταίους μήνες προσελκύουν κεφάλαια, σε αντίθεση με τη γενική τάση σε αυτές τις αγορές. 

Παρότι αυξάνουν τις θέσεις τους συστηματικά, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν λιγότερο από το 25% της αγοράς, ενώ, αν ληφθεί υπόψη το ΤΧΣ, το ποσοστό τους δεν υπερβαίνει το 15%. 

Ο ρόλος των ξένων θεσμικών επενδυτών μεγεθύνεται διαρκώς και η αύξηση των θέσεών τους προκαλεί περαιτέρω ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και σε άλλους παίκτες. Αυτό με τη σειρά του φέρνει ντόμινο τοποθετήσεων.

ΚΑΙ να σημειωθεί, σε άμεση συσχέτιση με το προηγούμενο, ότι παρά την προσέλκυση ξένων θεσμικών επενδυτών, η Ελλάδα παραμένει η λιγότερο «αγορασμένη», δηλαδή η πιο ''underweight'' αναδυόμενη αγορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me