14/1/14

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - Απόστολος Μάνθος.


"Άκρως  φυσιολογικό και απολύτως θεμιτό θα θεωρούσαμε έναν βραχυχρόνιο  καθοδικό κυματισμό  'pullback' του Γενικού Δείκτη προς το  πρώτο επίπεδο στήριξης των 1260 με 1235 μονάδων, διαγραμματικό στοιχείο, όπου δεν θα  αναιρούσε  το ανοδικό momentum προς το όριο αντίστασης των 1315 μονάδων" αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.
 
Περαιτέρω όμως πτώση προς τις 1200 με 1190 μονάδες με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα μας επιβάρυνε την ανοδική σκέψη συνέχειας της υπάρχουσας ανοδικής τάσης. 
 
Μελανό σημείο στο υπάρχον ανοδικό σκηνικό είναι η πολύ γρήγορη αύξηση της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. (κοντά στα 75 δισ   ευρώ δίχως τη ΒΙΟΧΚ) με ένα πολύ συγκεκριμένο group εταιρειών να έχουν προεξοφλήσει μέσω της κεφαλαιοποίησής τους ρυθμό ανάπτυξης κερδοφορίας, όπου, στους επόμενους 15 μήνες, δύσκολα θα δούμε ακόμα και στο "καλό" σενάριο εξέλιξης των μακροοικονομικών στοιχείων της Χώρας.
 
Πιθανή ανοδική διάσπαση των 1315 μονάδων θα θέσει ως μεσοπρόθεσμο στόχο τις 1460 μονάδες, αλλά οι ενδιάμεσες  145 μονάδες ίσως αποδειχθούν πεδίο εγκλωβισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα με το πολιτικό σκηνικό να παραμένει "σαθρό και επικίνδυνο".    
 
Υγιές καθοδικό "retracement"  θα θεωρούσαμε για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης μία "διαγραμματική επίσκεψη" προς το πρώτο "μαξιλάρι" στήριξης των 410 με 408 μονάδων
 
Οποιαδήποτε όμως δευτερεύουσα περιδίνηση του δείκτη πλησίον της ισχυρής βραχυχρόνιας ζώνης στήριξης των 400 με 394 μονάδων θα προκαλούσε "σκίαση" στο σενάριο συνέχισης της υπάρχουσας βραχυχρόνιας ανοδικής κίνησης προς το τεχνικό όριο αντίστασης των 440 με 450 μονάδων.
 
"Ρίγη" έντονης αλλαγής τάσης θα προκαλούσε μια επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών στις 390 μονάδες περίπου, τονίζει με έμφαση ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me