31/1/14


Οργή Σαμαρά για τις απουσίες υπουργών από τη Βουλή

a-samaras-megaro-maksimou-arxeio
Την οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει προκαλέσει το συχνό φαινόμενο των άδειων υπουργικών εδράνων, με υπουργούς να αποφεύγουν να απαντήσουν ακόμη και σε ερωτήσεις κυβερνητικών βουλευτών.
«Πρόκειται για την τελευταία φορά που συμβαίνει, και ξέρουν τι σημαίνει αυτό» δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν γίνει ανασχηματισμός οι «απόντες» θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση για τη συνέχιση της θητείας τους στην κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα οι επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς ήταν εννέα, ωστόσο μόλις δυο υπουργοί, ο ένας καθυστερημένα, πήγαν στην Βουλή και απάντησαν σε ερωτήσεις που τούς είχαν τεθεί. Οι υπόλοιποι απέφυγαν να πάνε στην βουλή με αποτέλεσμα η συζήτηση των ερωτήσεων να αναβληθεί.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εξέφρασε «οδυνηρή του έκπληξη» για την συνεχιζόμενη απουσία υπουργών. «Νομίζω το σκορ έχει φτάσει το 1 – 11» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «κλίμα πολιτικού Μιθριδατισμού», ώστε να συνηθίσουν όλοι στην απουσία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Από την πλευρά της, η προεδρεύουσα, Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά, δήλωσε ότι «είναι θέμα της κυβέρνησης και των υπουργών. Κάποιοι, όχι όλοι, εκτίθενται στο σημείο αυτό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me