6/1/14

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Στο 1 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ αγγίζει, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η φοροδιαφυγή από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τους πολύμηνους ελέγχους, τα στελέχη του ΣΔΟΕ είναι πλέον... σε θέση να παρουσιάσουν αποτελέσματα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, από τους 2.062 καταθέτες, φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ, οι 1.500 περίπου εμφανίζουν αναντιστοιχίες σε σχέση με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τις φορολογικές τους δηλώσεις. Την ίδια στιγμή, μόνο 600 καταθέτες "αθωώνονται" από τον έλεγχο. Η καταβολή των φόρων πάντως, έστω και εκ των υστέρων θα αποτελέσει σημαντική "ένεση" για το δημόσιο ταμείο, αφού μόνο οι πρώτες 200 περιπτώσεις αντιστοιχούν σε φοροδιαφυγή ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Αυτοί οι πρώτοι 200 φάκελοι είναι έτοιμοι, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 200, που ολοκληρώνονται σύντομα. Παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές δεν έχουν επεξεργαστεί τα στοιχεία για το σύνολο των καταθετών, τα πρώτα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό φόρων και προστίμων, καθώς και στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι υπόλοιποι καταθέτες έχουν ειδοποιηθεί με προσωπικά σημειώματα να εμφανιστούν στο ΣΔΟΕ και να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που είχαν καταθέσει στην ελβετική τράπεζα.

voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me