8/10/13

ΟΠΑΠ: Ενστάσεις της Κομισιόν και για τα VLT’s! Νέα επιστολή


Η Κομισιόν συνεχίζει τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ και στέλνει νέα επιστολή, με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση για την παραχώρηση των VLT’s στον Οργανισμό, χωρίς διαγωνισμό. 

Στα σκαριά και τρίτη επιστολή!

Το σίριαλ των ενστάσεων της Κομισιόν για θέματα που άπτονται της προίκας που διέθεσε η κυβέρνηση στον ΟΠΑΠ, πριν από την πώλησή του στην Emma Delta, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με νέα επεισόδια.

Ειδικότερα, η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, έστειλε νέα επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας απαντήσεις για την παραχώρηση των VLT’s στον ΟΠΑΠ, η οποία έγινε χωρίς διαγωνισμό.

Η νέα Νο 2 επιστολή έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες από την προηγηθείσα, με την οποία η Κομισιόν ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση, για την δωρεάν παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στον Οργανισμό. 


Το θέμα είχε αναδείξει το «S&B» στις 20 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Σύννεφα για το Διαδικτυακό Μονοπώλιο του ΟΠΑΠ».


Σύμφωνα μάλιστα με διασταυρωμένες πληροφορίες, του «S&B», η Κομισιόν ετοιμάζει και τρίτη (!) επιστολή, η οποία αφορά στην ίδια την πώληση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, χωρίς να είναι γνωστές μέχρι τώρα περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα τερματικά, πάντως, σε σχέση με την πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ, έχουν πάρει φωτιά, καθώς η μετοχή του έκλεισε χθες στα 9,36 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή, η Emma Delta, εξαγοράζοντας το 33% στα 6,20 ευρώ ήδη κερδίζει 51% (!), έχοντας χρηματοδοτήσει το 62,25% του τιμήματος με δανεικά! Αυτές είναι αποκρατικοποιήσεις...

σ.σ.: Σχετικά με όσους αναρωτιούνται, ειδικά μετά το 3-0 του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ, πώς είναι δυνατόν αυτή η ομάδα και η ΑΕΚ να παίρνουν περίπου τα ίδια λεφτά από τον ΟΠΑΠ, η απάντηση είναι απλή: Ιδιωτική είναι πλέον η ΑΕ του ΟΠΑΠ και συνεπώς δεν έχει να δώσει αναφορά σε κανέναν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me