6/10/13

MONEY TALKS

 


Όσοι έχετε καταθέσεις προθεσμίας, ξεχάστε τον τόκο του 4,5% ακόμη και 6%. Σήμερα, τα επιτόκια έχουν πέσει στο 2,5-2,8% και στόχος ειναι το 2014 να μας βγει στο 2%, πιθανόν λίγο παραπάνω…

• Πίσω στην δεκαετία του ’90 για τις τράπεζες. Τότε λοιπόν άνοιγαν στο εξωτερικό γραφεία αντιπροσωπείας. Έτσι, θα γίνει και τώρα, αφού βέβαια μεσολάβησαν δυο δεκαετίες με ισχυρή παρουσία. Τη θέση των καταστημάτων που θα πουληθούν, θα πάρουν γραφεία διαμεσολάβησης με 20-30 υπαλλήλους.

Ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Κάλαμος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Calamos Asset Management φέρεται οτι φλερτάρει να με την εταιρεία NBG  private equity της Εθνικής Τραπεζας, η οποία διαχειρίζεται ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια και έχει έδρα το Λονδίνο.

. Ταξίδι στις ΗΠΑ με μεγάλη σημασία και προοπτική(;) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χ.Μεγάλου αυτή την εβδομάδα. Αναζητούνται 1,5 δισ ευρώ, προκειμένου να πουληθεί το 25%-30% σε ιδιώτες επενδυτές.

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στις τράπεζες απο “έχοντες” ακίνητη περιουσία και καταθέσεις για να αρχίσουν να πληρώνουν το στεγαστικό, το οποίο είχαν… ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Η ξαφνική προθυμία οφείλεται, οπως έλεγε στέλεχος της Alpha Bank, στον «μπαμπούλα» των πλειστηριασμών.

• Τι καημός και σε αυτές τις συνεταιριστικές τράπεζες. Τρέχουν και δεν φθάνουν για να μαζέψουν τα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν. Ο κάθε επικεφαλής, επιστρατεύει και τον τοπικό βουλευτή, ως μοχλό πίεσης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Bankieris

http://www.bankwars.gr/2013/10/money-talks/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me