14/10/13

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ερωτήματά σας...

ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ:

TΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ: Με την βοήθεια - ανάλυση - άποψη του Μ.Χατζ.

Η εποχικότητα της τουριστικής ζήτησης του καλοκαιριού και η χαμηλότερη του αναμενομένου συρρίκνωση του ΑΕΠ αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα των αποτελεσμάτων του 2013 χωρίς ωστόσο να φέρουν την μεγάλη ανατροπή.

ΟΙ βελτιώσεις των αποτελεσμάτων έχουν ξεκινήσει από το δεύτερο τρίμηνο και αφορούν την ηπιότερη κατανομή ζημιών σε εταιρίες του μικρομεσαίου χώρου καθώς και στην εμφάνιση καλύτερου λειτουργικού αποτελέσματος μετά από ενέργειες εσωτερικής αναδιάρθρωσης.

ΒΑΣΙΚΑ στοιχεία που επηρέασαν το τρίτο τρίμηνο είναι η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών (κυρίως τουριστικών υπηρεσιών) και οι τάσεις σταθεροποίησης σε κλάδους (Νοσοκομεία, Κατασκευές, πληροφορική κλπ) που έχουν σχέση με δημόσιες δαπάνες βοηθούμενες από καλύτερες συνθήκες ρευστότητας λόγω της μερικής εξόφλησης οφειλών από το κράτος. 

ΤΟ γ΄ τρίμηνο έχει χαμηλή βάση σύγκρισης αφού πέρυσι στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι εισηγμένες εταιρίες είχαν εμφανίσει ζημιές 1,75 δις ευρώ εκ των οποίων τα 108 εκ. ευρώ αφορούσαν ζημιές εμποροβιομηχανικών εταιριών.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: 


Τόσο η ακτοπλοΐα όσο και οι αερομεταφορές αναμένεται να δείξουν ένα πολύ δυνατό τρίμηνο. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου συντελέσθηκε προς τον Σεπτέμβριο και είχε περιορισμένη επίδραση στο κόστος.
  • Καλή εικόνα αναμένεται να έχουν ενοικιάσεις μεταφορικών μέσων, σκαφών αναψυχής και τα λιμάνια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 


Στον τραπεζικό κλάδο αναμένονται καλύτερα οργανικά αποτελέσματα με σημαντική συνεισφορά από την βελτίωση του επιτοκιακού περιθωρίου λόγω της ραγδαίας μείωσης των προθεσμιακών επιτοκίων αλλά και της μείωσης της χρηματοδότησης από τον ELA.

Η αύξηση των μεγεθών των ομίλων λόγω των εξαγορών που προηγήθηκαν και των μειώσεων στο κόστος αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την σχέση κόστους/εσόδων η οποία θα συνεχιστεί και στο δ΄τρίμηνο.

ΤΑ ΚΑΛΑ νέα θα συνεχιστούν και από «οργανικές υπεραξίες» υπό την έννοια ενός κερδοφόρου τριμήνου στην αγορά ομολόγων και το χρηματιστήριο που θα ενισχύσουν με κέρδη της τελικής γραμμής.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά και σύμφωνα με όσα επίσημα δηλώνονται η τάση καταγραφής επισφαλειών θα εμφανίσει επιβράδυνση πέφτοντας στις 100 μονάδες βάσης στο τρίμηνο.


-----------------------------
ΑΠΟ ΤΑ  χθεσινά "πακέτα" εκείνα που προκάλεσαν ιδιαίτερα σχόλια ήταν αυτά των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Για το Λιμάνι του Πειραιά άλλαξαν χέρια 987.473 τμχ. στα 18,06 ευρώ και για αυτό της Θεσσαλονίκης 283.888 τμχ. στα 24,40 ευρώ.
  • Τεχνικά, αν ο ΟΛΠ υπερβεί (σε κλείσιμο) τα 21,50 ευρώ και ο ΟΛΘ τα 25,00 ευρώ, αλλάζουν επίπεδο και θα δημιουργήσουν νέο κύμα "όψιμων" αγοραστών.
------------------------------


ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι  αυτοί των Alpha Bank (12.468.135 τεμ.), Εθνική (1.417.819 τεμ.). Να σημειωθεί ότι 40.923 συμβόλαια λήξεως Οκτωβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις. Και αυτή την Παρασκευή έχουμε την λήξη τους.

ΜΙΓ: Μην ξεχνάτε, ότι έχει χάσει αρκετά σπουδαία περιουσιακά στοιχεία... Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις στη δική της περίπτωση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me