31/10/13

Δεύτερο σήμα κινδύνου...

ΕΥΡΩΖΩΝΗ- Ιταλία: Δεύτερο σήμα κινδύνου - σε διάστημα μόλις 4 μηνών - για την κατάσταση της Ιταλίας και τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στέλνει η Mediobanca....



ΗΤΑΝ τον περασμένο Ιούνιο, όταν διέρρευσε απόρρητη έκθεση της Mediobanca, οι αναλυτές της οποίας προειδοποιούσαν πως είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ιταλίας σε ορίζοντα 6 μηνών.

ΧΘΕΣ λοιπόν με νέα έκθεσή της η Mediobanca, προειδοποιεί πως είναι πιθανή η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, αν η Γερμανία δεν χαλαρώσει τη στάση της (και τις απαιτήσεις της) κατά τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ τονίζει μεταξύ άλλων η Mediobanca, η ιταλική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση και το χρέος συνεχίζει να αυξάνει.

ΤΟ χρέος της Ιταλίας αγγίζει τα 2 τρις ευρώ και είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον πλανήτη, μετά το χρέος των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

"Το χρέος της Ιταλίας έχει αυξηθεί κατά 15% του ΑΕΠ, στο 133% του ΑΕΠ, μέσα σε μόλις 15 μήνες, επειδή η οικονομία δεν εμφανίζει ανάπτυξη. Η Ιταλία κινδυνεύει να κάνει το ίδιο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα...", προειδοποιεί ο Antonio Guglielmi, αναλυτής της Mediobanca.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Citigroup προβλέπει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη για την Ιταλία μέχρι και το 2017.

Σύμφωνα με την Mediobanca, η Ιταλία έχει χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της και ταυτόχρονα έχει εισέλθει σε ένα "αρνητικό σπιράλ", όσον αφορά σε θέματα παραγωγικότητας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me