31/10/13

Bιοχάλκο: Στα 1,46 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση όμως οι αξίες είναι στις θυγατρικές




Εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η συμπεριφορά της μετοχής της μητρικής Βιοχάλκο- η οποία ενδέχεται να συμπεριληφθεί στον δείκτη MSCI. Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει εισροές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι, δίχως τις θυγατρικές η μητρική είναι απλώς μια εταιρεία με… γραφεία. 
 
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι 1,46 δισ. ευρώ με την μετοχή στα 7,31 ευρώ. Η αξία, όμως, και τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται στις θυγατρικές, όπως τη Σωληνουργεία, την Ελβαλ, αλλά και τις εταιρείες ΣΙΔΕΝΟΡ και Χαλκόρ οι οποίες έχουν πληγεί από την εσωτερική αγορά.
 
Η Ελβαλ για παράδειγμα έχει επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για το 2012 και πρόσφατα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της προμήθειας των φύλλων αλουμινίου για τη κάλυψη του υπερσύγχρονου γηπέδου του Lusail , μία από τις υποδομές υπό κατασκευή στο Κατάρ, χώρα που θα φιλοξενήσει το Διεθνές πρωτάθλημα Χάντμπολ ανδρών τον Ιανουάριο του 2015. 
 
Οι θεσμικοί επενδυτές όπως φαίνεται απέχουν από τις θυγατρικές – και θα συνεχίσουν να απέχουν το 2013. Η χρονιά που έρχεται θα είναι η χρονιά των θυγατρικών οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έχει το θέμα της εισαγωγής στις Βρυξέλλες.  

Πηγήnewmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me