9/9/13

Πολύ καλό το Λονδίνο για τις ελληνικές εισηγμένες

 

  • Στο επίκεντρο Alpha, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος


Περί τα 1.040 ''one to one'' έγιναν, σύμφωνα με το newmoney, και οι εταιρείες που αντιμετώπισαν αυξημένο ενδιαφέρον, άρα πήγαν σε τρεις μέρες τα ραντεβού τους, ήταν oι Πειραιώς, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Αlpha και ΟΠΑΠ.

O OΠΑΠ είχε σορταριστεί από τη Citi, βρίσκοντας υποστήριξη στην Exotix. Από τις τράπεζες η Πειραιώς πήρε τον δρόμο προς το 1,20 με συνεχή πακέτα, ενώ το warrant στο 0,74 καταγράφει σημαντικές αποδόσεις για όσους μπήκαν στα χαμηλά. Το ενδιαφέρον πάντως για τις τράπεζες ήταν μεγάλο στο Λονδίνο και κυρίως για Αlpha και Πειραιώς.

Φαίνεται ότι κολλάει για τα καλά το θέμα της Finansbank για την Εθνική καθώς
με έκθεσή της η Credit Agricole προβλέπει περαιτέρω υποτίμηση της τουρκικής λίρας μέχρι το τέλος του έτους. Αποτελεί άλλωστε και την αιτία για την οποία ήδη πηγαίνει πίσω η πώληση μειοψηφικού πακέτου από την πλευρά της Εθνικής, πέραν των γενικότερων αποτιμήσεων στο τουρκικό χρηματιστήριο.

Οσον αφορά στον «Αστέρα», αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας το master plan, με την προϋπόθεση ότι θα είναι έτοιμο το πολεοδομικό σχέδιο που θα καθορίζει τους συντελεστές δόμησης στο οικόπεδο της Βουλιαγμένης. 
Και εδώ το τέλος του χρόνου αποτελεί τον πρώτο χρονικό ορίζοντα για την οριστικοποίηση των προσφορών, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει όριο μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Το τίμημα, αν είναι 250 εκατ. ευρώ, θα γίνει αποδεκτό από τη διοίκηση;

Οι μετοχές που συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον από τις υπόλοιπες, όπως αναφέρεται και αλλού, είναι η ΔΕΗ και ο Μυτιληναίος. Η πρώτη γιατί δείχνει ότι ως εταιρεία μπορεί να προχωρήσει τη μεγάλη αναδιάρθρωση και ο δεύτερος γιατί είναι πια από τις εταιρείες με τα μεγαλύτερα ποσοστά θεσμικών και ξένων μετόχων.

Την ίδια ώρα, οι απόψεις μεταξύ των αναλυτών διίστανται για τον Τιτάνα. Από τη μια η Euroxx βλέπει την ανάκαμψη, από την άλλη η Alpha Finance παραμένει αρνητική. Αρνητική επίσης και η Alpha Finance για Coca-Cola και Σιδενόρ.

Αντίθετα, η θυγατρική της Alpha βλέπει, εκτός της ΔΕΗ και του Μυτιληναίου με περιθώρια ανόδου 78% και 74%, μεγάλα περιθώρια για ΟΛΠ, Frigoglass και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μακριά από τα ομόλογα συστήνουν όλοι οι διεθνείς οίκοι, με την Deutsche να εκτιμά ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικάνικου θα φτάσει τελικά το 3,25%. Αρνητικό το κλίμα και για τα commodities, η δε Goldman παραμονές σύρραξης ανέλυσε γιατί θα πέσει το πετρέλαιο στο τέλος του χρόνου. 
Φουλ όλοι και με την JP Morgan υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών, που σημαίνει χοντρικά εμπιστοσύνη στη Μέρκελ και στον Ντράγκι και τέλος κρίσης χρέους για την ευρωζώνη. Θα ευνοηθούν παράλληλα και τα ελληνικά ομόλογα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me