15/8/13

http://www.womensports.gr

Η Παναγία... Μητέρα του Κόσμου...

 

Η Παναγία... Μητέρα του Κόσμου...

Δεκαπενταύγουστος και όλη η Χριστιανοσύνη γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά στη Μαρία (παντρεμένη, ανύπαντρη ανάλογα με τις παραδόσεις...), τη Δέσποινα, την Παναγιώτα, την Κρυσταλλία, τη Θεοτοκία, τη Συμέλα, τη Γεσθημανή, το Μάριο, τον Παναγιώτη!
Ο Αθλητισμός και η Παναγία, όπως ίσως το περιμέναμε γιατί η Πίστη και ο Αθλητισμός πάντα συνδέονταν, έχουν μεγάλη σχέση και μάλιστα πολλοί αθλητές έχουν ευχαριστήσει δημόσια την Παναγία για τις επιτυχίες τους, έχουν αφιερώσει τα μετάλλιά τους και βέβαια πολλοί έχουν προσκυνήσει για να ζητήσουν τη χάρη της Μεγαλόχαρης.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο πρόσφατο, μία φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου όταν η Μεσερέτ Ντεφάρ (Αιθιοπία), παρά τις προβλέψεις έκοψε πρώτη το νήμα στα 5.000

μέτρα σε 15:04.25s, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και μέσα από το μπλουζάκι της έβγαλε την εικόνα της Παναγίας!
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης παρέδωσε το χάλκινο μετάλλιό του στο τζούντο από τους ίδιους Ολυμπιακούς στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου σε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Μονής, του το παρέδωσε για να αναρτηθεί στα αφιερώματα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας όπως είχε τάξει.

Το 2004 όταν και η Εθνική Ελλάδας κατακτά το EURO, ο χρυσός σκόρερ Άγγελος Χαριστέας προσκύνησε στην Παναγία της Τήνου, γράφοντας στο βιβλίο ευχαριστιών, τιμώντας την Παναγία "Ερχόμενος στην Τήνο, αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχισμένος, διότι έπραξα όπως είχα αποφασίσει πριν από 6 μήνες περίπου με τη σύντροφό μου. Εύχομαι αυτή μου η επίσκεψη να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους με σέβονται και με αγαπούν"

Η Άννα Βερούλη προσέφερε το χρυσό της μετάλλιο στην Παναγία της Τήνου. "Το αυθεντικό μετάλλιο βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, σε Εκείνην ανήκει γιατί με βοήθησε να το φορέσω. " λέει η Ελληνίδα αθλήτρια η οποία είχε δει όνειρο με την Παναγία.

Ο Στέλιος Μηγιάκης, πάλι, θέλησε να ευχαριστήσει την Παναγία για τη δύναμη που του έδωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, γι’ αυτό και της προσέφερε το μετάλλιο που κέρδισε στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Και η νέα γενιά δείχνει ότι ακολουθεί τα ίδια χνάρια. Πρόσφατα η Εθνική ομάδα Ανδρών Κ-20 επισκέφτηκε την ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά πριν τον αγώνα που τους έδωσε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Τουρκία.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me