16/8/13

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
 

Βρέθηκε από το Μπάκιγχαμ σε... παράγκα

 
Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, αυτός εργαζόταν στην προσωπική υπηρεσία της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ, μέσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Μπαντάρ Αζίμ ήταν αυτός που τοποθέτησε την ανακοίνωση στο παλάτι για το βασιλικό μωρό. Σήμερα επέστρεψε στην Ινδία γιατί δεν ανανεώθηκε η βίζα του
 
 
Ο Μπαντάρ Αζίμ ήταν αυτός που τοποθέτησε την ανακοίνωση στο παλάτι για το βασιλικό μωρό. Σήμερα επέστρεψε στην Ινδία γιατί δεν ανανεώθηκε η βίζα του.

Μάλιστα, αυτός ήταν που ανακοίνωσε επισήμως μπροστά από το παλάτι τον πολυαναμενόμενο ερχομό του βασιλικού μωρού στα τέλη του Ιουλίου. Κι όμως, ο εν λόγω
άνθρωπος πλέον βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά της Καλκούτας και μένει σε μια παράγκα, την οποία μάλιστα μοιράζεται με άλλα εννέα άτομα.

Ο 25χρονος Μπαντάρ Αζίμ βρέθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μία εβδομάδα από το βρετανικό παλάτι (όπου διέμενε ως μέλος του προσωπικού) πίσω στην παραγκούπολη της Ινδίας όπου μεγάλωσε. Κι αυτό επειδή οι βρετανικές Αρχές αρνήθηκαν να του ανανεώσουν τη βίζα.

Ο Αζίμ, αν και πάμφτωχος, πρωτοήρθε στη Βρετανία πριν από μερικά χρόνια για να φοιτήσει με υποτροφία σε σχολή τουριστικών επιχειρήσεων στη Σκοτία. Μετά την αποφοίτησή του έλαβε βίζα προσωρινής εργασίας (διάρκειας δύο ετών). 

Εκανε αίτηση εργασίας στο παλάτι και, προς μεγάλη του έκπληξη, έγινε δεκτός. Ως εργαζόμενος στην υπηρεσία της Ελισάβετ έπαιρνε μισθό 15.000 στερλίνες ετησίως και είχε το δικό του δωμάτιο μέσα στα ανάκτορα.

Συγκριτικά, την ίδια ώρα, στην Καλκούτα ο πατέρας του 25χρονου κέρδιζε γύρω στις 400 στερλίνες ετησίως και έμενε μαζί με άλλα οχτώ άτομα σε ένα σπίτι αποτελούμενο από μόλις δύο δωμάτια. Πλέον εκεί έχει επιστρέψει και ο νεαρός Αζίμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me