9/7/13

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;)...

 Οι γενικευμένες ρευστοποιήσεις στις δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με επίκεντρο ΟΤΕ -6,05%, ΔΕΗ -4,22%, Jumbo -5,13%, Βιοχάλκο -4,09%, ΟΠΑΠ -3,11%, οδήγησαν τον  Γενικό Δείκτη, σe βίαιη διόρθωση στις 838,29 μονάδες με πτώση -2,34%.

Το κλίμα άλλαξε στο χρηματιστήριο με αφορμή τις ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν σε μη τραπεζικούς τίτλους που ούτως ή άλλως δεν εμφάνιζαν δυναμική καθ΄όλη την διαπραγμάτευση της αγοράς.


http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/10/panemorfes-gynaikes-507.jpg  Και όλα αυτά, παρ' ότι πρωτύτερα και στο υψηλό ημέρας το ελληνικό χρηματιστήριο  έφτασε έως τις 870,99 μονάδες με άνοδο +1,47%! Οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα δεν ενθουσίασαν, αντιθέτως προβλημάτισαν.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί το Eurogroup, ως ψήφος επιδοκιμασίας αλλά μόνο ως ψήφος ανοχής, καθώς η δόση των 6,8 δισ. ευρώ η οποία είναι μικρότερη της αναμενόμενης των 8,1 δισ. θα καταβληθεί σε 3 δόσεις.





 
Την άρση της απαγόρευσης του short selling στις Τραπεζικές μετοχές από τις 12 Ιουλίου - αντί τις 31ης όπως ισχύει με βάση την ισχύουσα απόφαση - αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή  συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


Εν τω μεταξύ τελευταίος, βραχυπρόθεσμος, θετικός καταλύτης για την Αγορά, θα είναι οι εξελίξεις που αφορούν το Ταχ. Ταμιευτήριο.

Άλλωστε η στάθμιση του Τραπεζικού κλάδου στους δείκτες έχει αυξηθεί σημαντικά, μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων. ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ διαμορφώνουν το 15,2% του γ.δ. και το 15,6% του FTSE25.

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με το Τραπεζικό ρεπορτάζ όποιος αποκτήσει το Τ.Τ. θα βελτιώσει αισθητά τον δείκτη καταθέσεων - δανείων, αφού οι καταθέσεις του Τ.Τ. είναι περισσότερες από τα δάνειά του.

Επίσης, θα αποκτήσει ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Χώρα και μάλιστα σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχει άλλο Τραπεζικό Ίδρυμα.




CENTRIC: Τα ίδια κεφάλαια στα 46,4 εκατ. ευρώ, τα κέρδη σε 1,02 εκατ. ευρώ, με τα ebitda στα 1,5 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα 1,23 εκατ., αρνητικές οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά 66.400 ευρώ και o τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 1,6 εκατ.

ΣΕΝΤΡ: Ο ΔΔΜ απλά δεν υπάρχει. Απασχολεί προσωπικό 15 ατόμων έναντι 19 πέρυσι και ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 151,7 εκατ. ευρώ έναντι 137,7 εκατ. στο 2012.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από πελάτες 7,9 εκατ. ενώ τα άυλα περιουσιακά στοιχεία του αποτιμώνται σε 30 εκατ. Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια έχουν αποτιμηθεί σε 2 εκατ. ευρώ. Αποτιμάται σε 23 εκατ.,  με P/BV 0,50.
ΣΕΝΤΡ(Ι): Διαπραγματεύεται τώρα στο 0,2280 ευρώ και με ελάχιστο - μέγιστο 2013 στο 0,2170 ευρώ και 0,4400 ευρώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

!ΠΛΑΚΡ:
Αν ανεβάσουν όγκους, τότε θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ισχυρών χαρτοφυλακίων. Ο όμιλος είναι από τους υγιέστερους των εισηγμένων.

!ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Θα την κάνει την κίνηση, δεν γεννάται θέμα. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο όλων εκείνων που μπόρεσαν να βγουν αλώβητοι από τη μετοχή της, χωρίς να τους εξασθενήσει το χαρτοφυλάκιό τους...

!ΙΑΤΡΙΚΟ:
Εδώ και μερικές εβδομάδες τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον κλάδο. Είχαν γίνει τα σχετικά σχόλια...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me