20/6/13

Renaissance Capital: Έρχονται κιόλας στην Αθήνα οι πρώτοι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών 

 

 https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2KdqPG8ryaoNssFHdv89bNU2xxPP2rP8MvrLi9iLFuxyUmczQ


Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στην κατηγορία των αναδυόμενων από την MSCI και οι θεσμικοί επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές αναζητούν κιόλας τις ευκαιρίες που αφήνει πίσω της η κρίση στις ελληνικές επενδύσεις.



Όπως αποκαλύπτει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital, Charlie Robertson, επενδυτές των αναδυόμενων χρηματιστηρίων σχεδιάζουν ήδη τα ταξίδια τους στην Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσουν το επενδυτικό σκηνικό.

Σημειώνεται ότι η Renaissance Capital αποτελεί σημαντικό παίκτη των αναδυόμενων αγορών. Όπως έχουν επισημάνει αναλυτές του εξωτερικού, η υποβάθμιση του ΧΑ στην κατηγορία των αναδυόμενων αποτελεί στην πραγματικότητα μια θετική εξέλιξη για την αγορά. 

Με δεδομένο ότι οι ελληνικές μετοχές θα έχουν τώρα μεγαλύτερη στάθμιση στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών από ό,τι είχαν σε εκείνους των ανεπτυγμένων, αναμένεται να ωφεληθούν από μεγαλύτερες τοποθετήσεις από τα παθητικά funds που ακολουθούν τους δείκτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me