24/5/13

Το κείμενο είναι απόσπασμα από το euro2day... ο τίτλος, το τέλος και τα (6)... θα δούμε, είναι του EMAIL


ΕΤΕ: ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ (ή... ΘΑ ΔΟΥΜΕ)


ΘΑ ΔΟΥΜΕ 1:

Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε, ακόμα και να μηδενίσουμε την έκδοση ομολόγων CoCos τόνισε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το πώς εξελίσσεται η εξεύρεση κεφαλαίων για την κάλυψη του 10%. 
 
Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν οι απαντήσεις της σχετικά με τα capital plans όσον αφορά τις αναδιαρθρώσεις και αναδιατάξεις των θυγατρικών της στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο στόχος για το Core Tier 1 θα καθοριστούν στα μέσα του έτους όταν θα είναι έτοιμα και τα πλάνα.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ 2:
 
Καμία απάντηση δεν δόθηκε για το τι πρόκειται να γίνει με την Finansbank. Ωστόσο τονίστηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο το σχέδιο.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ 3:
 
Για τις επισφάλειες ανέφεραν ότι είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με βεβαιότητα ότι ανεστράφη η αύξησή τους. «Καλό θα ήταν να περιμένουμε ένα ακόμα τρίμηνο», σημείωσαν.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ 4:
 
Για το πότε θα αρχίσουν οι χορηγήσεις στην ελληνική αγορά τόνισαν ότι αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της διαδικασίας ανάκαμψης της οικονομίας και εκτίμησαν ότι στο τέλος του 2013, μέχρι τα μέσα του 2014, η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει την ανάκαμψη. Ηδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ζωής, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ 5:
Στο μέτωπο των καταθέσεων υπογράμμισαν ότι περιμένουν να συνεχιστεί η επιστροφή κεφαλαίων η οποία όμως εξαρτάται και ενισχύεται όσο βελτιώνεται το κλίμα στην ελληνική οικονομία.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ 6:
Σε ερώτηση αναλυτή εάν εκτιμούν ότι θα δούμε κάποια εξέλιξη σχετικά με τη Eurobank, καθώς επισήμως το ντιλ δεν έχει ναυαγήσει ή αν υπάρχουν σχέδια μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης για επιστροφή της συμφωνίας ή εξαγορά από την εθνική κάποιων assets της Eurobank η διοίκηση απάντησε ότι το μέλλον της Eurobank δεν το αποφασίζει αυτή αλλά το ΤΧΣ. 

Ιδιαίτερα κατατοπιστικοί φάνηκαν επομένως οι υπεύθυνοι της ΕΤΕ και διαφώτισαν πλήρως τους αναλυτές. Τι μέλλει γενέσθαι; ΘΑ ΔΟΥΜΕ!

1 σχόλιο:

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me