10/5/13

Η Ευρωζώνη θα διασπαστεί. Είναι αναπόφευκτο...


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: "Η Ευρωζώνη θα διασπαστεί. Είναι αναπόφευκτο", υποστηρίζει ο ιδρυτής και CEO της Saxo Bank, Lars Seier Christensen, υποστηρίζοντας πως πλέον η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει λάβει διαστάσεις... μοιραίας καταστροφής, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλα τα Κράτη - Μέλη της.
---


Κατά τον Christensen, είναι δεδομένο πως οι πιο αδύναμες Χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ. Το μείζον ζητούμενο όμως είναι οι αποχωρήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν με ελεγχόμενο τρόπο, ώστε το κόστος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, προκειμένου οι Χώρες που θα δουν το δρόμο της εξόδου από την Ευρωζώνη να σταθούν ξανά στα πόδια τους το συντομότερο δυνατόν.

Για να μπορέσουν να συμβούν όλα τα ανωτέρω στην Ευρωζώνη, με έναν τρόπο ελεγχόμενο και σχετικά λιγότερο κοστοβόρο, θα πρέπει να επικρατήσει η λογική. "Για τους Ευρωπαίους ηγέτες αυτό δεν μοιάζει καθόλου πιθανό την δεδομένη στιγμή", υποστηρίζει ο ίδιος.

"Η ύφεση στην Ευρωζώνη θα κρατήσει για χρόνια. Ξεχάστε τις δηλώσεις περί ανάκαμψης και επιστροφής στην ανάπτυξη σε έξι μήνες... Πάντα θα είναι σε... έξι μήνες από τώρα", προσθέτει, προειδοποιώντας πως κάθε Ευρωπαϊκό asset θα είναι μη ελκυστικό, όσο και επικίνδυνο για τα επόμενα χρόνια(!)...
----
ΟΜΩΣ οι αγορές δεν κινούνται με γενικότητες και θεωρίες. Κάθε μέρα είναι αγώνας πλέον και μάλιστα προσωπικός. 'Ενας εναντίον όλων δηλαδή, όσο και αν φαίνεται σχήμα οξύμωρον κάτι τέτοιο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me