31/5/13

Berenberg: Προς Greecovery


Η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μειώνοντας τις πιθανότητες για έξοδο από την ευρωζώνη, σημειώνει ανάλυση της τράπεζας Berenberg. «Τα σημερινά επίπεδα οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα προϊδεάζουν για ένα στάσιμο ΑΕΠ. Αυτό είναι τεράστια αλλαγή μετά από τρία χρόνια ύφεσης.

Ακόμα σημαντικότερο είναι το ότι η πρόσφατη βελτίωση του οικονομικού κλίματος δείχνει ότι η οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση από το τρίτο τρίμηνο του 2013», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανάλυση η κυβέρνηση συνεργασίας κάνει αρκετά καλή δουλειά, ενώ οι περισσότερο ρεαλιστικές απαιτήσεις από την τρόικα δημιουργούν προσδοκίες στην οικονομία.

«Η απουσία αρνητικών πρωτοσέλιδων ενθαρρύνει τους τουρίστες της Δυτικής Ευρώπης να επιστρέψουν στις παραλίες της Ελλάδας (ναι, τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα), και τους επενδυτές να δουν με καλύτερη ματιά τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία»

Αν αυτά συνεχιστούν η Ελλάδα σύντομα θα απολαύσει την ανάκαμψη ή αλλιώς το "Greecovery".

«Βέβαια τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν», σημειώνεται, Αν όμως όλες οι πλευρές επιμείνουν στην πορεία το "Greecovery" μπορεί να εμφανιστεί σύντομα. Εάν η Ελλάδα στρίψει στη γωνία, οι εκτιμήσεις του κόσμου για την ευρωζώνη θα βελτιωθούν αργότερα στην φετινή χρονιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me