Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έσπευσε να καθησυχάσει τη Δύση επισημαίνοντας, σύμφωνα με το BBC, ότι, η εξάπλωση του ιού σε ΗΠΑ και τις υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι απίθανη αφού υπάρχουν προηγμένα υγειονομικά συστήματα.
Σήμερα για να επιβεβαιωθεί ότι ένας ασθενής πάσχει από τον ιό, απαιτούνται τρεις ημέρες για να γίνει η διάγνωση. Ο Ντάγκλας Σίμσον, επικεφαλής του εργαστηρίου "Corgenix" στο Μπρούμφιλντ, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο "CBS" ότι, αυτή τη στιγμή η ομάδα του τελειοποιεί ένα διαγνωστικό τεστ που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, να κάνει διάγνωση του Έμπολα την ώρα που ο ιός συνεχίζει την επέλασή του στη Δυτική Αφρική , κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και την Γουινέα.
"Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη τεχνολογία που έχουμε... Με το ταχύτατο αυτό διαγνωστικό τεστ, βελτιώνουμε τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών", επεσήμανε ο Σίμσον. Όπως εξηγεί ο ίδιος, το διαγνωστικό τεστ μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης. "Μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης. Αυτό που χρειάζεται είναι μία σταγόνα αίματος των ασθενών", προσθέτει ο επικεφαλής του αμερικανικού εργαστηρίου "Corgenix".
Στο μεταξύ, πάνω από 4.400 είναι οι νεκροί από τον Έμπολα στην δυτική Αφρική, την ώρα που στις ΗΠΑ, τα πνεύματα έχουν ανάψει μετά την εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος εντός του αμερικανικού εδάφους .
Μία ακόμα νοσοκόμα που βρισκόταν στην ομάδα του άτυχου Λιβεριανού που έχασε την ζωή του την προηγούμενη εβδομάδα από τον ιό, στο Ντάλας του Τέξας, προσβλήθηκε από τον ιό φέρνοντας σε δεινή θέση το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων, που για δεύτερη φορά εμφανίζεται υπόλογο στους Αμερικανούς πολίτες, καθώς αγνόησε την ενημέρωση που είχε από τη νοσοκόμα ότι έχει χαμηλό πυρετό αφήνοντάς την να ταξιδέψει αεροπορικώς με αποτέλεσμα να εκθέσει σε κίνδυνο τους συνεπιβάτες της.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, υπάρχουν σημαντικά "κενά" στην αντιμετώπιση μετάδοσης του ιού στις ΗΠΑ καθώς και η δεύτερη νοσοκόμα είχε ενημερώσει το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων ότι είχε ανεβάσει λίγο πυρετό (37,5) πριν επιβιβαστεί στην πτήση της εταιρείας "Frontier Airline" από το Οχάιο στο Ντάλας, ωστόσο δεν της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει.
Με τις αρχές της Ουάσινγκτον να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή και με τους 132 επιβάτες που βρίσκονται στην ίδια πτήση με την νοσοκόμα, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, ότι δηλαδή για δεύτερη φορά υπήρξε παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας.
Με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να διαβεβαιώνει τον αμερικανικό λαό ότι, μέχρι στιγμής, δεν θα υπάρχει λόγος για ταξιδιωτικές οδηγίες, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, εξέφρασε την αντίθεσή του, δηλώνοντας πως για να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού, θα πρέπει να περιοριστούν οι πτήσεις .
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες