29/8/14

Τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε πριν κοιμηθείτε!


Το βραδινό είναι το αγαπημένο γεύμα των περισσότερων ανθρώπων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να κοιμηθούν με άδειο στομάχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλύτερα να αποφεύγετε πριν πέσετε στο κρεβάτι, γιατί όχι μόνο θα σας κάνουν να στριφογυρίζετε όλη την νύχτα, αλλά το αίσθημα δυσπεψίας θα σας κάνει να μετανιώσετε την ώρα και την στιγμή που τις φάγατε..
Καφεΐνη
Ενώ η δράση της καφεΐνης είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς προσφέρει ενέργεια και ζωντάνια, η κατανάλωση καφέ αργά το απόγευμα ή ακόμα και το βράδυ θα σας δημιουργήσει απλά πρόβλημα στον ύπνο.
Πικάντικα φαγητά
Τα πικάντικα και «καυτερά» φαγητά παράγουν οξύ στο στομάχι, το οποίο με την σειρά του προκαλεί φούσκωμα και καούρες.
Παγωτό
Το παγωτό, αν και μοιάζει σαν μια φανταστική ιδέα για να κλείσει κανείς την ημέρα του, προκαλεί και δυσπεψία με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κοιμηθεί. Παράλληλα, μην ξεχνάμε και τις θερμίδες που περιέχει, που αποθηκεύονται στον οργανισμό με τη μορφή λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.  
Αλκοόλ
Ένα ή δύο ποτηράκια κρασί μπορεί να σας χαλαρώσουν και να σας κοιμίσουν ακόμη πιο γρήγορα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παρόλ’ αυτά, θα προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό σας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθείτε στον ύπνο σας.
Σέλινο
Το σέλινο είναι φυσικό διουρητικό, οπότε η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο σημαίνει απλά ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθείτε την τουαλέτα.
Επιμέλεια: Μαρία Καραμέτου, www.stogiatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me