29/8/14

Φουρλής: Στο μικροσκόπιο, τα αποτελέσματα εξαμήνου

  Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 

Φουρλής: Στο μικροσκόπιο, τα αποτελέσματα εξαμήνου
Τρελά πράγματα, σε σχέση με τον Φουρλή και το τι λένε κάθε φορά, για την αξία του και την πορεία της μετοχής του, οι αναλυτές. 

Στο 0,70 ευρώ, έλεγαν ότι η εταιρεία θα... κλείσει, στα 2 ευρώ, που τον πρότεινε το ''S&B'', δεν άρεσε σε κανέναν και στα 5 ευρώ, σφάζονται, για το πόσο καλός είναι...

Ιδού, όμως, τι δείχνει το μικροσκόπιο του ''S&B'', για την πορεία της εταιρείας, με βάση το Α΄ 6μηνο.Τα πράγματα βέβαια, δεν είναι τόσο ωραία, όσο ισχυρίζεται η διοίκηση του ομίλου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την εικόνα του εξαμηνιαίου ισολογισμού του.

Ο καθαρός δανεισμός, από 121 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, έχει αυξηθεί σε 153,2 εκατ. στο Α΄εξάμηνο, οι συνολικές υποχρεώσεις από 265,6 εκατ. αυξήθηκαν σε 272,9 εκατ. και τα ίδια κεφάλαια, μειώθηκαν από 168,9 εκατ., σε 163,5 εκατ., παίζει δηλαδή με P/BV 1,57.




Το ΙΚΕΑ, η ναυαρχίδα του ομίλου, δυστυχώς, από ζημίες4,8 εκατ. πέρυσι στο πρώτο εξάμηνο, εφέτος εμφάνισε ζημίες 5,3 εκατ. ευρώ. 

Το χειρότερο είναι ότι οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, από αρνητικές πέρυσι κατά 4,75 εκατ., εφέτος στο εξάμηνο, διαμορφώθηκαν σε αρνητικές κατά 23,88 εκατ. ευρώ και ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές, από 10,5 εκατ. αρνητικές, διαμορφώθηκαν σε αρνητικές κατά 30,3 εκατ. ευρώ! 
Ουσιαστικά, δηλαδή, η εταιρεία ''καίει λεφτά'' κατά το κοινώς εννοούμενο.
 
Στην κεφαλαιοποίηση των 257 εκατ. ευρώ, είναι βέβαιο ότι η μετοχή της εταιρείας έχει προεξοφλήσει τα περισσότερα θετικά στοιχεία. 

Αλλά, είπαμε, στα 2 ευρώ, που την προτείναμε, δεν... άρεσε στους διάφορους αναλυτές, στα 6 ευρώ, θεωρήσαμε ότι ήταν ώρα για κατοχύρωση κερδών και τώρα στα 5 ευρώ, σας την εκθειάζουν οι ίδιοι σχεδόν αναλυτές ή οι ίδιες εταιρείες...

Φυσικά, αυτό δεν εμποδίζει την JPMORGAN, να μαζεύει όλη την προσφορά και ήδη ανακοίνωσε ότι κατέχει πάνω από 5%. Το γιατί, θα το αντιληφθούμε, από τις μελλοντικές της επιλογές...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me