Είναι εμφανές ότι τα "ισχυρά χέρια" δεν θέλουν το Χ.Α. χαμηλότερα και αν είναι δυνατόν να κρατηθεί το ψυχολογικό όριο των 1300 μονάδων, όμως αρκετοί από τους εγχώριους παράγοντες της Αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται, αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα στην Ελληνική οικονομία, εμφανίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις έως και "απαιτητικές" και καλό θα είναι οι επενδυτές με λιγότερο γρήγορα αντανακλαστικά να υιοθετήσουν συντηρητικότερο προφίλ.
Ξεκινώντας την αναφορά στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμων, όμως μετά τις 11.12 "έβαλε τα πράσινα" και αναρριχήθηκε μέχρι τις 1336,09 μονάδες (+1,25%).
Όμως μετά τις 14.50 εμφανίστηκαν διαθέσεις άτακτης υποχώρησης που οδήγησαν τον Δείκτη σε αρνητικό πρόσημο και μέχρι το χαμηλό ημέρας των 1313,47 μονάδων (-0,46%), για να ακολουθήσουν εναλλαγές προσήμων και έκδηλη νευρικότητα.
Στις 17.00 ο Δείκτης βρέθηκε στις 1321,17 μονάδες (+0,12%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών τερμάτισε την συνεδρίαση στις 1319,03 με οριακές απώλειες 0,04%.
Από τις μετοχές του FTSE2, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ΔΕΗ και ΟΛΠ και μόνιμα με αρνητικό οι Εθνική και Πειραιώς.
Κανένας από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, έκλεισε στο υψηλό ή στο χαμηλό ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημαντικό αντίβαρο στις Τραπεζικές πιέσεις έπαιξαν οι ΟΤΕ (+1,6%), ΟΠΑΠ (+2,74%) και ΔΕΗ (+2,18%).
Στην περίπτωση της τελευταίας, ίσως αξίζει αναφοράς ότι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατατέθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.
Με βάση τη λογιστική αποτίμηση της αξίας του ΑΔΜΗΕ, το τίμημα για την πώληση του 66%, υπολογίζεται σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ που θεωρητικά θα αποτελέσει το "κατώφλι" εκκίνησης. Αυτό όμως μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε, το υπόλοιπο 34% του ΑΔΜΗΕ θα περιέλθει στο Δημόσιο. Το τίμημα που θα καταβάλλει το Δημόσιο στη ΔΕΗ, θα είναι αντίστοιχο αυτού που θα προκύψει από την πώληση του 66%. Ωστόσο η καταβολή θα καλυφθεί έναντι οφειλών που έχει η Επιχείρηση προς το Δημόσιο.
Σε νέα υψηλά 34 μηνών έκλεισε ο τίτλος του ΟΠΑΠ, με την επόμενη αντίσταση να οριοθετείται στα 12,18 και 13,00 ευρώ.
Ο τζίρος, ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων αναρριχήθηκε στα 135,7 εκατ. από τα οποία τα 13 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑΤΠ, ΠΕΙΡΤΠ, ΦΡΛΚ, ΣΑΙΚΛ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦΓΚΡΠ).
Χαμηλότερα του 25αρη, κινητικότητα σε Ιντρακόμ, Ιασώ, Ικτίνο (ξεκίνησε με "φούρια" την συνεδρίαση, αλλά υποχώρησε από το υψηλό ημέρας) και Αεροπορία Αιγαίου.
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Μαϊλλη και Βιοκαρπέτ, ενώ υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2,00 ευρώ και σε υψηλά 10 μηνών έκλεισε ο τίτλος της Σιδενόρ.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει ο τίτλος του Σαράντη, όχι μόνο γιατί κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε και στο υψηλό ημέρας, αλλά και γιατί έκλεισε σε νέα υψηλά 65 μηνών (!)
"Alert" και από την τεχνική ανάλυση, για τον εν λόγω τίτλο, καθώς η επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται πολύ μακριά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των 8,70 ευρώ (!)
Πολύ ισχυρό χαρακτηρίζει το δ΄ τρίμηνο του ΟΤΕ η Morgan Stanley τονίζοντας πως τα έσοδα του ομίλου ήταν ενισχυμένα για πρώτη φορά σε διάστημα 5 ετών.
Ο διεθνής οίκος στέκεται στις εκτιμήσεις του Οργανισμού για περαιτέρω μείωση του κόστους αλά και στις επιδόσεις της Rom Telecom, που σημείωσε αύξηση 8,5% στα έσοδα. Αναφέρεται επίσης στην βελτίωση των μεγεθών για OTE και Cosmote σε τριμηνιαίο επίπεδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες