23/12/13

Το σημαντικό είναι αυτοί να ζούνε και οι άλλοι ας πεθάνουμε.

πρίν 4 ώρες

Capital.gr
  • Ορίστε μερικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Αθώωση εμπλεκομένων για τη χειραγώγηση μετοχών το 1999. Άρα για την μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των Ελλήνων δεν φταίει κανείς.
Προφανώς στο δικαστικό σώμα βιάζονταν να επιδικάσουν αυξήσεις των μισθών τους.

Όμως και οι βουλευτές δεν πήγαν πίσω. Ψήφισαν (οι κυβερνητικοί συν δημαρ) απαλλαγή του Βενιζέλου που έκλεισε την υπόθεση των υποβρυχίων. Να σημειωθεί ότι από το 2001 έως το 2014 έχουν υπογραφεί συμβάσεις για 4+1 υποβρύχια ενώ έχουν πληρωθεί στο 95% της αξίας τους και έχουμε παραλάβει παρά μόνο τον ένα (αυτό που δεν το παραλαμβάναμε γιατί έγερνε), ενώ ταυτόχρονα πάνω από 1000 εργαζόμενοι των ναυπηγείων είναι απλήρωτοι και άνεργοι. Προφανώς πι εθνοπατέρες είχαν στο μυαλό τους ότι αυτά είναι ασήμαντα. Το σημαντικό είναι να πάρουν τις αυξήσεις που θα δικαιούνται οι δικαστικοί που ήταν ριγμένοι, επειδή αυτοί θα είναι τώρα οι ριγμένοι.

Αν δεν το καταλάβατε δεν έχει σημασία, γιατί ούτε για τον Αντώνη είχε.
Ενώ προεκλογικά υπήρχε σκάνδαλο για το Σαμαρά τώρα το θέμα ήταν ασήμαντο, γιατί το σημαντικό ήταν να προλάβει να διαγράψει το Λιάπη, πριν ο τελευταίος προλάβει να φύγει για τις διακοπές του στη Μαλαισία. Να δω τον φουκαρά, το συνταξιούχο, τον Μισέλ με τι κουράγιο θα φάει τους αστακούς και με τι όρεξη θα πιεί τη σαμπάνια, μετά το θηριώδες πρόστιμο των 1380 ευρώ από την τροχαία και την κεραμίδα της διαγραφής από το κόμμα. Ήδη ο άνθρωπος αναγκάστηκε να αλλάξει σουίτα.

Επιπλέον παρά τις θηριώδεις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, το ΥΠΟΙΚ -μετά από την παρέμβαση των λαϊκών αγωνιστών Βούλτεψη, Παπακώστα (πρώτα οι κυρίες), Ντινόπουλου, Βορίδη- έριξε τις τιμές ΜΟΝΟ στο Ψυχικό. Δεν θα πω ότι είναι άδικο και είναι εξαιρετικά σημαντικό για πολλούς βουλευτές και ισχυρούς πολιτικούς φίλους που μένουν στο Ψυχικό. Είναι όμως σημαντικό για το υπόλοιπο 99,9% των φορολογούμενων?

Ευτυχώς στο τέλος της εβδομάδας μας καθησύχασε ο θησαυροφύλακας Θεοχάρης ότι τα σπίτια μας θα είναι δικά μας για ένα ακόμη χρόνο, ενώ ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης καθησύχασε τους κομματικούς στρατούς του δημοσίου επιχειρηματολογώντας υπέρ της διατήρησης του κτήνους. Αυτά από το πτωχευμένο κόμμα των πτωχευμένων νοικοκύρηδων και ιδιωτών.

Για το πασοκ τι να πούμε? Έχουν μείνει λιγότεροι οπαδοί από στελέχη, κάτι σαν στρατός μόνο με αξιωματικούς. Το σημαντικό γι αυτούς είναι να διατηρήσουν τα κυβερνητικά προνόμια, αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης, αφήνοντας κενό για κάτι καινούργιο – ίσως πιο υγιές- στο σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Εννοείται ότι για μας σημαντικό είναι να πληρώσουν τα 120 εκατομμύρια που χρωστάνε και να μην τα φορτώσουν –και αυτά- σε μας. Πόσο πια θα τους πληρώνουμε?

Όμως για την αξιωματική αντιπολίτευση όλα τα παραπάνω είναι ασήμαντα γιατί το σημαντικό είναι να λέει ο καθένας το δικό του. Παρεμπιπτόντως ο μόνος που μιλάει λογικά και αριστερά εκεί μέσα είναι ο υπερήλικας Γλέζος. Οι υπόλοιποι ή ξεχνούν τα πάντα για να καβαλήσουν την εξουσία ή λένε παραλογισμούς. Εκτιμώ ότι για τον σύριζα το σημαντικό -τουλάχιστον προς ώρας- είναι να βολεύεται στην αντιπολίτευση και όχι να κυβερνήσει. Όταν πεισθώ για το αντίθετο, το ξανασυζητάμε.

Μακάρι να είχαν οι πολιτικοί μας ένα εκατοστό από τη συνείδηση του ειδικού φρουρού που αυτοκτόνησε, όταν απόψε προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα. Προφανώς για κάποιους ανθρώπους – εκτός πολιτικής- τα λάθη έχουν βάρος.

Αλλά όπως έχετε καταλάβει φίλοι μου, τα σημαντικά για τη χώρα και το λαό, είναι ασήμαντα γι΄αυτούς. Το σημαντικό είναι αυτοί να ζούνε και οι άλλοι ας πεθάνουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me