10/12/13

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν...

Δεν έχει αλλάξει το ανοδικό momentum της Αγοράς, καθώς η σχετική υποχώρηση των τιμών που έλαβε χώρα κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, μόνο σαν τεχνική διόρθωση από υπεραγορασμένα επίπεδα μπορεί να θεωρηθεί, σύμφωνα με την άποψη του Σέργιου Μελαχροινού.
 
Παρά ταύτα, αν ο Γενικός Δείκτης δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 1120 μονάδων, τότε σε αυτή την περίπτωση η βραχυπρόθεσμη τάση μετατρέπεται σε πτωτική.
 
 
Λόγω εξάσκησης των Τραπεζικών warrants, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στον Τραπεζικό κλάδο, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το ποσοστό συμμετοχής στην πρώτη εξάσκηση του παραστατικού τίτλου της AlphaBank, θα είναι καταλύτης...
  • ... για την πορεία των μετοχών των Εθνικής και Πειραιώς, οι οποίες στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν δίνουν κίνητρα για εξάσκηση των warrants.
Σε αρκετές από τις υπόλοιπες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης παρατηρείται απροθυμία των αγοραστών να "τραβήξουν τις τιμές ψηλότερα" και οι όποιες συναλλαγές δεν αποκλείεται να σχετίζονται με γυρίσματα εν όψει εφαρμογής του φόρου υπεραξίας.
 
Από την άλλη και σύμφωνα με τον αναλυτή της Solidus Sec., παρατηρείται επιλεκτικό ενδιαφέρον για εταιρείες χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, που προς το παρόν "μεταφράζεται" σε συναντήσεις ξένων funds με βασικούς μετόχους και δεν επιβεβαιώνεται με ανάλογες κινήσεις στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me