7/11/13

Εντάχθηκαν στο ΣΔΙΤ η μαρίνα Ναυπλίου και δεκαοχτώ αθλητικές υποδομές σε δήμους της χώρας

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Εντάχθηκαν στο ΣΔΙΤ η μαρίνα Ναυπλίου και δεκαοχτώ αθλητικές υποδομές σε δήμους της χώρας

Εντάχθηκαν με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη το έργο του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου και έντεκα κολυμβητήρια και 7 γυμναστήρια ανά την Ελλάδα. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατ ευρώ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής: «Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό. 


Σήμερα εγκρίναμε ακόμα δύο έργα: τη μαρίνα Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα έργο που θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό όχι μόνον της Αργολίδας, αλλά και της Πελοποννήσου. 


Ένα έργο που το αγκαλιάζει ολόκληρη η Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή εγκρίναμε και την κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων. Και αυτό διότι ο αθλητισμός, λόγω της κρίσης, τα τελευταία χρόνια ήταν ένας τομέας που είχε έρθει σε σχετικά δεύτερη μοίρα. 

Πρόκειται για έργα μαζικού αθλητισμού που είναι διπλά χρήσιμα αυτή την ώρα για τη νεολαία μας. Ο προϋπολογισμός είναι 23 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο η μαρίνα του Ναυπλίου όσο και τα αθλητικά έργα θα προχωρήσουν γρήγορα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ΣΔΙΤ είναι η ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα. Υπήρξε συμφωνία όλων των συναρμόδιων Υπουργών και η προσπάθεια ξεκινάει αμέσως».
Το επενδυτικό κόστος της Μαρίνας θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για θέσεις ελλιμενισμού στη χώρα μας, η οποία αποτελεί γνωστό ανά τον κόσμο τουριστικό προορισμό.

Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

Σε ότι αφορά στο έργο υλοποίησης έντεκα κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα, οι δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

Το έργο είναι ενταγμένο τους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός του, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη, ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ. 


Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στην βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του. Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me