Όπως εύστοχα παρατηρούσε η Μαριάννα Κακουνάκη στο πρόσφατο ρεπορτάζ της στην Καθημερινή, πριν από δύο εβδομάδες, o Χριστόδουλος Ξηρός έστειλε μέσα από τις φυλακές επιστολή για τις προφυλακίσεις της Χρυσής Αυγής. Σε αυτήν, κατέληγε πως «το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν δεν μπορεί να γίνει από το σάπιο πολιτικό σύστημα αλλά “με έναν και μοναδικό τρόπο: με μάχη στον δρόμο”. 


Και αν οι υπόλοιποι -πρώην και νυν- κρατούμενοι της 17Ν σπάνια απασχολούν την κοινή γνώμη με παρόμοιες δηλώσεις, το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς, εάν -υποθετικά βεβαίως μιλώντας- το θελήσουν, μπορούν να «κατέβουν» για μάχη στον δρόμο. Από τα 14 μέλη της «17 Νοέμβρη» που πριν από 11 χρόνια είχαν περάσει τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, σήμερα μόνον έξι παραμένουν έγκλειστοι.  


Κι από αυτούς, οι τρεις παίρνουν κανονικά άδειες αφού ουδέποτε προβλέφθηκε η εξαίρεσή τους από τον θεσμό. Οι Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας και Τζωρτζάτος βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές, ο Κωστάρης κρατείται και εργάζεται στην αποθήκη υλικού, ο Χρ. Ξηρός βρίσκεται στις Δικαστικές Φυλακές, ενώ ο αδελφός του Σάββας στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού. Ολοι οι υπόλοιποι, ακόμα και αυτοί που είχαν καταδικαστεί με ποινές που ξεπερνούσαν τα 20 χρόνια κάθειρξη, έχουν αποφυλακιστεί.


Στο μεταξύ έγιναν πολλές απόπειρες να δημιουργηθεί μια νέα 17 Νοέμβρη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις περισσότερες οργανώσεις που ακολούθησαν την 17 Νοέμβρη, ήταν διάχυτη η αγωνία επιχειρηματικών συμφερόντων να αποκτήσουν μια "ιδιωτική" 17 Νοέμβρη με εκτελεστές ποινικούς.


Στην προσπάθεια αυτή έγιναν πολλά λάθη από τους "εγκεφάλους" τα οποία έχουν μετατραπεί σε στοιχεία για τις Αρχές.
Κάποια από  τα οποία- σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Αθήνα και οι οποίοι συνομιλούν με Έλληνες συναδέλφους τους-αποκαλύπτουν κοινά ευρήματα στον οπλισμό της Σέχτας Επαναστατών και της Χρυσής Αυγής! 


Είναι δηλαδή πολύ πιθανό μέρος του οπλισμού αλλά και των εκρηκτικών που χρησιμοποιούσαν οι δύο οργανώσεις να προέρχονται από τους ίδιους προμηθευτές. Τα ευρήματα σύμφωνα, με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, είναι σχετικά εύκολο να οδηγήσουν στους χορηγούς των δύο οργανώσεων


Πάντως όσο περνάνε οι μέρες η αίσθηση ότι  γιγάντωση της οργανώσης Χρυσή Αυγή είναι παιδί συγεκριμένων συμφερόντων γίνεται πεποίθηση ακόμη και στα ενδότερα του Μαξίμου. Ο δε τρόπος που εξαφανίσθηκε η Σέχτα Επαναστατών και χάθηκαν(;) τα ίχνη της αποδεικνύει ότι η οργάνωση διέθετε ιχυρούς προστάτες-όπως και η Χρυσή Αυγή. Οι αποκαλύψεις των ερευνών ακούγεται ότι θα είναι συγκλονιστικές...